Gezi olaylarının yıl dönümünde provokasyon önlemi!

Metro İstanbul, İstanbul Valiliği kararınca Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim istasyonu ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nın kapatıldığını duyurmuştu. Beyoğlu Kaymakamlığı'nın yaptığı açıklama ise kapama kararının nedenini ortaya çıktı. Kaymakamlık, Gezi olaylarının 8. yılında Taksim Dayanışması tarafından çağrı yapılan eylemin yasaklandığını bildirdi.

Gezi olaylarının 8. yılında Taksim'de yapılmak istenen anmaya yasak geldi Beyoğlu Kaymakamlığı, Taksim Dayanışması’nın Gezi olaylarının yıl dönümü dolayısıyla bugün Taksim’de yapacağı eylemin yasaklandığını duyurdu.


Taksim Dayanışması’ndan yapılan çağrıda, “8 yıl önce bütün güzellikleriyle hayatımıza giren Gezi direnişinin yıl dönümünde eşitlik, özgürlük ve adalet umudumuzla 31 Mayıs’ta Taksim’deyiz! Gezi 8 yaşında” denilmişti.


Beyoğlu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı;


“31 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 19.00’da İpek Sokak’ta -TMMOB MMO önü- sosyal medya (Twitter) hesaplarından yapılacağı duyurulan yürüyüş, basın açıklaması veya benzeri açık alan etkinliklerine ayrıca Beyoğlu ilçesi sınırları içerisinde aynı konunun devamı niteliğinde gerçekleştirilmek istenen etkinliklere İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ve çevresi ile İpek Sokak ve çevresinin toplantı ve gösteri yürüyüşü alanı olarak belirlenmediğinden 2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanununun 10. ve 17. maddeleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 32. maddeleri gereğince ve Covid-19 tedbirleri kapsamında müsaade edilmeyecektir.”


METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA

Metro İstanbul, İstanbul Valiliği kararınca Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim istasyonu ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nın kapatıldığını duyurdu.

İşte Metro İstanbul'dan yapılan açıklama:

İstanbul Valiliği kararınca M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim istasyonu, F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı bugün 16.00 itibarıyla ikinci bir emre kadar kapatılacaktır. M2 Hattı trenlerimiz, Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edecektir.

Gezi olaylarının yıl dönümünde provokasyon önlemi! ile ilgili etiketler metro İstanbul Taksim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.