"Gezi başarılı olsa, 15 Temmuz'a gerek kalmayacaktı"

Star Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Gezi kalkışmasına ilişkin beraat kararlarını 24 TV'de değerlendirdi. Gezi olaylarının FETÖ'nün 17/25 Aralık darbe girişiminden önce kılıcını sıyırdığı olaylardan biri olduğunu vurgulayan Albayrak, "Gezi hedefe ulaşsaydı muhtemelen 15 Temmuz olmayacaktı. 15 Temmuz'a gerek kalmayacaktı. 17/25 Aralık Gezi'nin finali olacaktı." dedi. Albayrak, bu sürecin farklı yöntemlerle de olsa devam ettiğini belirterek, "Bunun sonu gelmeyecek." uyarısında bulundu.

Star Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 24 TV'de dün beraatle sonuçlanan Gezi kalkışması davasını değerlendirdi. 

"KİMİN TALİMATI İLE ÇADIRLAR YAKILDI"

FETÖ'nün 17/25 Aralık öncesi kılıcı sıyırdığı olayın Gezi olduğunu ifade eden Albayrak, "Son noktasına kadar ortaya çıktı. Kimin talimatı ile çadırlar yakıldı. FETÖ'nün Gezi olaylarındaki o zaman henüz ortaya çıkmamış olan emniyet ve yargıdaki unsurları ile yaptığı katkı çok net ortaya çıktı. Bu bile bence başlıbaşına başka bir şey. Çok irdelenmesi gereken, çok tartışılması gereken bir durum. Ama siz tamamen yok sayarsanız, siz Gezi'de suç gerektiren eylem yok dediğiniz zaman hepsi temizlenmiş oluyor. Hepsi aklanmış oluyor." dedi.

"17/25 ARALIK GEZİ'NİN FİNALİ OLACAKTI"

Gezi olayının birçok şeyin üzerine bina edildiği bir olgu olduğunu vurgulayan Nuh Albayrak, "Geziyi siz oradan çektiğiniz zaman, devlete yönelik bir şey yok burada dediğiniz zaman o üzerine bina ettiğiniz bütün şeyler yıkılır. Mesajı aldık diyenlerin şeyinden yürünseydi başarılı olacaktı gezi aslında. Eğer o müdahale olmasaydı, hakikaten Gezi hedefe ulaşacaktı. Ne olacaktı ulaşsaydı? Gezi hedefe ulaşsaydı muhtemelen 15 Temmuz olmayacaktı. 15 Temmuz'a gerek kalmayacaktı. 17/25 Aralık Gezi'nin finali olacaktı. Gezi'de başlayan şeyin tamamlayıcısı olacaktı. Gezi işin sokak kısmını halledecekti, 17/25 de yargı ve emniyet üzerinden işin elbisesini giydireceklerdi." ifadesini kullandı.

"Gezi başarılı olsa, 15 Temmuz'a gerek kalmayacaktı"

"BUNUN SONU GELMEYECEK"

Gezi ile Mısır'daki darbenin birbirine çok yakın bir tarihe denk geldiğini ifadene eden Albayrak, Kaan Yakuphanoğlulları'nın "Kimi çevrelerde işaret ediliyor, bu ay sonunda yine bir şeyler olacak diye. Bunu köpürtenler var." hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

"Gezi başarıya ulaşamayınca her şey bir yere çıkıyor. Demek ki Gezi öyle saf bir eylem değilmiş. Gezi başarıya ulaşamayınca peşinden 17/25 oldu, 15 Temmuz oldu. 15 Temmuz da başarılı olamadı, bu denemeler devam ediyor. Farklı yöntemler de olsa devam ediyor. Bunun sonu gelmeyecek.

Çünkü Türkiye'de öyle bir şey var ki, Akla hayale gelmeyen kesimler bir araya geldi. Ve tek bir hedef var bugünkü yönetimi, gidişatı durdurabilmek için. İçerideki dışarıdaki. Bu bakımdan her şeyi dikkatle izlemek zorundayız."

"Gezi başarılı olsa, 15 Temmuz'a gerek kalmayacaktı" ile ilgili etiketler FETÖ Gezi olayları 15 Temmuz nuh albayrak star gezi kalkışması
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.