Geyşalık nedir? Kimlere Geyşa denir?

Geyşa nedir? Son zamanlarda Türkiye'de oldukça popüler olan Japon kültüründe önemli bir yere sahip geyşa kavramı vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. 17. yüzyıldan bu yana eğlence hayatında erkek müşterilere şarkı, dans, sohbet ve oyunlar ile eşlik eden kadınlara verilen ad olan Geyşa yurttaşlarımız tarafından internette en çok arananların başında geliyor. Peki Geyşalık nedir? Kimlere Geyşa denir? İşte Geyşalık hakkında detaylı bilgiler...

Japon kültürü, Türkiye'de vatandaşlar tarafından oldukça merak uyandırıyor. Son zamanlarda en çok araştırılan konulardan biriyse Geyşalık. Geyşa evlerinde erkeklere hizmet eden kadınlar, yurttaşlarımız tarafından ilgi odağı oldular. Peki Geyşalık nedir? Kimlere Geyşa denir? İşte Geyşalık hakkında detaylı bilgiler...

Japon kültüründe geleneksel dansçı ve şarkıcı kadınlar olan geyşalar, 17'nci yüzyıldan beri eğlence hayatında erkek müşterilere şarkı, dans ve sohbet ile eşlik etmektedir. İlk geyşalar taikomoçi ya da hokan denilen dansçı ve şarkıcı erkeklerden ibaretti. Ancak daha sonra bu gruplara kadınlar da dahil oldu ve zamanla kadınların yaptığı bir meslek haline dönüştü.

HAYAT KADINLIĞI MIDIR?

Peki en merak edilen sorunun cevabı, geyşalık hayat kadınlığı mıdır? 1700'lerde geyşalık ortaya çıktığında hayat kadınlığı ile aynı görülüyordu. Ancak daha sonra geyşalar, resmi toplantılar da dahil olmak üzere çeşitli sosyal, politik her türlü toplantıya dahil oldu. Günümüzde de geyşa eğlenceleri en pahalı eğlenceler olarak kabul ediliyor. Geyşalar, mesleklerini bir ömür boyu sürdürebiliyor. Geyşalar asla müşterileriyle para karşılığında cinsel ilişkiye girmezler. Partilere ve çay evlerine giderler, dans edip şarkı söyler ve müşterileriyle sohbet ederler.

Geyşalık nedir? Kimlere Geyşa denir?

SANATA İLGİLERİ OLMALI!

"İyi bir geyşa olmanın kriteri nedir?" sorusunun cevabı basit: İyi bir geyşa olabilmek için genç ve güzel olmaktan ziyade sanata olan ilgi, yetenek ve tatlı dil ile müşteriyi iyi ağırlama gibi özellikler gerekiyor. Geyşaların bir değil en az birkaç sanat dalında eğitim görmesi zorunludur. Mesleği bırakan geyşaların müşterileriyle evlendiklerine de rastlanmaktadır. Geyşaların eğlence ve parti sırasında yiyecek yemek gibi bir durumları yoktur. Bu eğlencelere dahil olan geyşalar çay veya sake içebilirler. Geleneksel geyşalık günümüzde Tokyo'da ortadan kalkmış durumda, başta Kyoto olmak üzere diğer yerlerde ise geleneksellikten uzaklaşılmış durumda.

AĞIR ŞARTLAR ALTINDA...

Her ne kadar eskiden geyşa evlerindeki kurallar fazlasıyla katı olsa da ve bu katı olma durumu çeşitli filmlere konu olsa da günümüzde geyşa evlerindeki kurallar çok sıkı değildir. Sadece müşterilerden alınan bahşiş ya da hediyelerle bile geyşaların geçinebilmesi mümkündür. Geyşa evlerine bağlı olan geyşaların sayısında giderek düşüş yaşanmakla birlikte geyşa olacak kızlar bu geyşa evlerine verilir. Adına şikomi denilen kızlar tüm ev işleriyle ilgilenir. Ve disiplini kapabilmesi için ağır şartlar altında çalıştırılırlar.

Geyşalık nedir? Kimlere Geyşa denir? - Resim : 2

YABANCI DİL ÖĞRENMELERİ GEREKİYOR!

Geyşa kostümleri genellikle ipek ve satenden yapılır. Kullanılan aksesuarlar genellikle kağıt, bambu ve ipekten el yapımıdır. Kullandıkları takma saç ve peruklar ise gerçek insan saçından olmak zorundadır. Özellikle geçmişte geyşalar günlerinin çoğunu araştırma yaparak, güncel olayları takip ederek geçiriyordu. Politikacılar ve iş adamları ile sohbet edebilecek yeterli bilgiye sahip olmaları gerektiği için güncel olayları takip etmeleri gerekiyordu. Günümüzde geyşaların, turistlerin yoğun ilgisinden ötürü müşterileriyle daha rahat iletişim kurabilmek için yabancı dil öğrendikleri biliniyor.

Geyşalık nedir? Kimlere Geyşa denir? ile ilgili etiketler Türkiye Geyşa Japon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.