Getir'e melek yatırımcı geliyor!

Yemeksepeti, Glova gibi rekabetin arttığı sektörün öncüsü Getir 40 milyonluk yatırım alıyor.

Financial Times’da yer alan habere göre, 2015 yılında kurulan ve kullanıcılara dondurmadan telefon şarjına bir çok ihtiyaç için süpermarket hizmeti sunan Getir uygulaması kullanıcılarına 10 dakikada teslimat süresi vaadediyor. Şirketin kurucularından Nazim Salur uygulama için “Tembellikleri demokratikleştiriyoruz” açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.


Şirket geçen yıl, mavi çipli girişim sermayesi şirketi Sequoia Capital'in ortağı olan Galli doğumlu bir teknoloji yatırımcısı olan Michael Mortiz’in dikkatini çekti.Ünlü yatırımcı Getir’in İstanbul merkez ofisinde vakit geçirmek için İstanbul'a gitti.

Getir'e melek yatırımcı geliyor!

 

BEKLENMEDİK MALZEMELERLE HAZIRLANAN BİR "TÜRK LOKUMU”

 Yaptığı keşiften memnun olan Michael Getir’in bakkal ve gıda dağıtımının sunduğu karmaşıklıklara yaklaşımı, taze bir tarif ve beklenmedik malzemelerle hazırlanan bir "Türk lokumu” yorumunu yaptı. Mortiz şirkete tek başına 25 milyon dolar yatırım yaptı. Brezilya ve Türkiye’den sermeye sahiplerinden ise 13 milyonluk yatırım alan Getir 38 milyonluk yatırım almış oldu.

2019’un yarısında sipariş oranlarını ikiye katlayan Getir geçtiğimiz ay 1.5 milyon kullanıcıya ulaştı. Uygulama şu an İstanbul Ankara, Bursa, Kocaeli ve İzmir’de hizmet vermeye başladı.

İlk dış finansman turunu elde ettikten sadece haftalar sonra, şirket yöneticileri doğrudan Getir’in uluslararası pazarlara açılmasını finanse etmeyi amaçlayan 100 milyon dolarlık bir "B Serisi" turuna giriyor. 500 milyon dolardan fazla kar etmeyi amaçlayan uygulama şu anda Türkiye’nin en başarılı şirketleri arasına girmeye başardı.

YURTDIŞINA AÇILIYOR!

Getir, 2020'nin ortalarında Londra'da São Paulo, Paris ve Mexico City'de hizmet vermeyi planlıyor. Şirketin Türkiye'de internetten satın alınamayan alkol ve tütün satış ihtimalini araştırması bekleniyor. Salur, "Yasal olan her şeyi satabilmeyi hedefliyoruz” dedi.

Salur ayrıca Türkiye’nin en büyük taksi bulma uygulaması olan BiTaksi’nin de kuruculuğunu üstleniyor.

Getir'e melek yatırımcı geliyor! ile ilgili etiketler Getir yatırım bi taksi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.