Gerilime rağmen fiyatlar düştü: Avrupa'da doğal gaz 80 avronun altında

Dün 88 avroya kadar yükseldikten sonra gün kapanışını 84,7 avro seviyesinde yapanMmart vadeli doğal gaz kontratlarının fiyatı, bugün 78 avroya kadar geriledi.

Avrupa üzerinde en fazla rağbet gören Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası  TTF'de işlem gören Mart vadeli kontratların fiyatı dünden bu yana yaklaşık yüzde 8 geriledi.

Fiyatların düşüşü, son aylardaki gerilime rağmen Rusya'nın Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz akışını artırmasına bağlandı. Gerilim sürecinde dün 88 avroya ulaşan fiyatlar, Rusya'nın gaz akışını artırdığı yönündeki haberlerin gelmesiyle oluşan iyimser hava sonrası bu sabah 78 avroya kadar geriledi.
 
Avrupa Birliği ülkeleri, şu anki kapasiteleri uyarınca doğal gaz ihtiyaçlarının yüzde 90'ını ithal ederken Rusya, kıtaya en çok doğal gaz tedariği sağlayan ülke durumunda.
 
Pandemi sürecinde aşırı dalgalanan enerji fiyatları, Avrupa genelinde doğal gaz fiyatlarının geçtiğimiz 12 ay içinde yaklaşık 5 kat yükselmesine sebep oldu.

Gerilime rağmen fiyatlar düştü: Avrupa'da doğal gaz 80 avronun altında ile ilgili etiketler Avrupa doğal gaz Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.