Gerilim tırmanıyor! Avrupa’da yeni bir savaş mı başlıyor?

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Sırbistan ile Kosova arasındaki gerim giderek tırmanıyor. Kosova kuvvetlerinin güvenlik amacıyla Sırpların yoğunlukta yaşadığı Mitroviça'ya girmesiyle beraber ipler iyice gerildi. Konuyla ilgili konuşma yapan Sırbistan Başbakanı iki ülkenin silahlı çatışmanın eşiğinde olduğunu açıkladı.

Kosova ile Sırbistan arasındaki gerginlik giderek artıyor. Avrupa'da yeni bir savaşın eşiğine gelindi. Kosova polisine bağlı 200 ila 300 civarında polisin, güvenlik amacıyla Sırpların yoğunlukta yaşadığı Mitroviça'ya girmesiyle tırmandı. Sırbistan, söz konusu hamleyi "işgal" olarak nitelendirirken, cuma sabahı Kosova'nın İzveçan kasabasına bağlı Serbovc köyünde, emniyet güçlerine düzenlenen saldırıda bir polis yaralandı.

Kosova polisinden yapılan açıklamada, polislerin, silahlı kişiler tarafından uzun namlulu silahla saldırıya uğradığı belirtildi. Bu gelişmeler iki ülke arasındaki gerginliği daha da artırdı.

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, Kosova Polisinin ülkenin kuzeyindeki mevcudiyetini artırması üzerine ülkesinin güvenlik güçlerini Kosova'ya göndermeye "niyetleri ve hakları" olduğunu söyledi. Brnabic, başkent Belgrad'da katıldığı bir etkinlikte, dün akşam Kosova'nın kuzeyinde, Sırpların yoğun yaşadığı bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

"TESLİM OLMAK YOK"

Kosova'nın Brüksel Anlaşması'na aykırı davrandığını savunan Brnabic, "Başbakan Albin Kurti'nin kararları yüzünden silahlı çatışmanın eşiğine getirildik. Kurti, her günü riske atmakta ve durumu istikrarsızlığa sürüklemektedir." dedi.

 

Gerilim tırmanıyor! Avrupa’da yeni bir savaş mı başlıyor? ile ilgili etiketler Sırbistan Kosova
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.