"Geri kabul anlaşmasının bir an önce iptal edilmesi gerekir"

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Av. Abdullah Resul Demir AB ile imzalanan geri kabul anlaşmasının bir an önce iptal edilmesi gerektiğini söyledi. SuperHaber YouTube kanalında Hülya Okur'un sorularını yanıtlayan Demir, sözleşmenin, var olan uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu vurguladı.

Son dönemde muhalefetin ayrımcı yaklaşımları ve Afgan mültecilerin gelişleri ile birlikte sığınmacı meselesi yine gündeme geldi. Öte yandan Avrupa Birliği ile imzalanan geri kabul anlaşması sığınmacıların bir 'ticari meta' gibi kullanılmasına neden olduğu gerekçesiyle tepki çekiyor.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Av. Abdullah Resul Demir geri kabul anlaşmasının iptal edilmesi gerektiğinin altını çizerek, söz konusu anlaşmanın var olan uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu söyledi.

SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'un sorularını yanıtlayan Demir konuyla ilgili şunları söyledi:

"Biz geri kabul anlaşmasının imzalanmasında da bu sözleşmeyi ciddi bir şekilde eleştirmiştik. Geçmiş tarihlere bakarsanız bu eleştiriyi net bir şekilde dile getirmiştik. Burada insanların ticari bir mal gibi kullanılmasına karşı çıkmıştık. Devletlerarası insan ticaretinin önüne geçmeye çalışmıştık. Söylemiştik, bir an önce bu sözleşmeden dönülüp iptal edilmesi gerekir. Bir kere uluslararası sözleşmelere aykırı bu sözleşme; bizim kendi düşüncemiz..."

"Geri kabul anlaşmasının bir an önce iptal edilmesi gerekir" ile ilgili etiketler Sığınmacı Mülteci Türkiye Avrupa Birliği geri kabul anlaşması

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Tesla karşıtları Berlin'de Tesla fabrikasına saldırı başlattı!

Tesla karşıtları Almanya'daki Tesla fabrikası Giga Factory'ye saldırı başlattı.