Gergerlioğlu'nun yanında olanlara video tavsiyesi

'Terör örgütü propagandası' suçundan hapis cezası alan ve milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'deki eylemini sürdürüyor. Gergerlioğlu'na destek verenler onu 'insan hakları savunucusu' olarak tanımlarken, sosyal medyada da bir video yeniden gündeme geldi. Videoda Türkiye'nin terörün kökünü kazımak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'a karşı çıkan Gergerlioğlu'nun "Bu harekatın sonu barış pınarı değil, kan pınarı olacaktır" dediği görülüyor.

Hakkında "Terör propagandası yapmak" suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası verilen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yargı kararının Meclis'te okunmasıyla milletvekilliği düşürüldü.

2 gündür TBMM'den ayrılmayan Gergerlioğlu'na destek veren bazı kesimler ise onu bir 'insan hakları savunucusu' olarak tanımlayan açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, Gergerlioğlu'nun bir açıklamasının yer aldığı video sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

TBMM'DE TÜRKİYE ALEYHİNDE AÇIKLAMALAR

Terör örgütü propagandası yapmadığını savunan Gergerlioğlu'nun, Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıktığı açıklamanın yer aldığı videoda TBMM'de Türkiye aleyhine açıklamalar yapmaktan çekinmediği bir kez daha görüldü.

"SONU BARIŞ PINARI DEĞİL, KAN PINARI OLACAKTIR"

Terör örgütüne karşı gerçekleştirilen operasyonu kötüleyen Gergerlioğlu o açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şu anda iktidarın adına Barış Pınarı Harekatı dediği bir harekat yürütülüyor. Açık söyleyeyim, bu harekatın sonu barış pınarı değil, kan pınarı olacaktır. Savaşla çatışmayla varılacak yer doğru ve iyi bir yer olmayacaktır. Sınırın her iki yanından ölüm haberleri geliyor. İnsanlar ölüyor. Havan topları havalarda uçuyor. Onlarca havan topu düşüyor her yere. Siviller ne yapacağını şaşırmış durumda. Sınırdaki ilçelerimiz çok büyük bir tedirginlik yaşıyor. İnsanlar sabaha kadar uyuyamıyor. Bölgedeki halk başlatılan savaşın çözüm olmadığını biliyor" 

Gergerlioğlu'nun yanında olanlara video tavsiyesi ile ilgili etiketler HDP TBMM Barış Pınarı Ömer Faruk Gergerlioğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.