Gergerlioğlu'ndan AYM'ye başvuru

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, kararın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu. TBMM'deki eylemini gözaltına alındığı için sonlandırmak zorunda kalan Gergerlioğlu, eylemi HDP Genel Merkezi’nde sürdürme kararı aldı.

TBMM Genel Kurulunda, hakkında 'terör propagandası yapmak' suçundan kesinleşen mahkeme kararının okunmasının ardından milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM'ye başvurdu.

Başvurusu öncesinde HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu ile birlikte açıklama yapan Gergerlioğlu "Arkamızda Enis Berberoğlu'na adaletli bir karar veren bir mahkeme var. Ben de o mahkemeden adalet bekliyorum. Son durak burası" dedi.


Gergerlioğlu, daha sonra milletvekilliğinin düşürülmesi işleminin iptali istemiyle hazırladığı dilekçeyi mahkemeye teslim etti.

EYLEMİNE HDP BİNASINDA DEVAM EDECEK

Öte yandan Meclis'te 'adalet nöbeti' tuttuğunu söyleyen ve sonrasında gözaltına alınarak nöbeti sona eren Gergerlioğlu, eylemine HDP Genel Merkezi’nde devam ettirme kararı aldı.

Gergerlioğlu'ndan AYM'ye başvuru ile ilgili etiketler HDP TBMM Eylem Ömer Faruk Gergerlioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.