"Gerçek bedenim değil"... Metaverse’de kadın avatar cinsel saldırıya uğradı

Fiziksel gerçekliğin ön planda olduğu dijital oyun platformu olan metaverse evreninde, dijital geliştiricileri şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Evrende yer alan bir kadın avatar, 21 yaşındaki farklı bir kişinin cinsel saldırısına uğradı. 

Oyun sektörünü alt üst eden metaverse evreninde her geçen gün farklı bir olay yaşanmaya başladı. Meta şirketine ait sanal gerçeklelik platformu Horizon Worlds’de yaşanan son olay, metaverse evreninin ne kadar gerçekçi olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Yaşanan cinsel taciz olayı, kurumsal sorumluluk grubu SumOfUs duyurusuyla ortaya çıktı.

 

Grupta araştırmacı olarak çalışan kişinin yaşadığı olayın Meta’nın Metaverse’teki tehliklerin önüne geçmek için daha iyi bir çalışma planına ihtiyaç duyduğunun göstergesi olduğu ifade edildi.

 

BBC’ye konuşan şirket Horizon Worlds’de kullanıcıları olumlu bir deneyim yaşayabilmesi için güvenlik araçları olduğunu belirtti. SumOfUs’ın raporunun tamamını görmediğini hatırlatan Meta sözcüsü Horizon Worlds’deki herkesin güvenlik prosedürlerine erişiminin olmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Horizon Worlds şimdilik yalnızca ABD ve Kanada’daki kullanıcılara açık. Platformdaki avatarla basitleştirilmiş, karikatür benzeri görünümlere sahip.

 

SumOfUs grubundan kampanya direktörü Vicky Wyatt sanal dünyada olmasına rağmen saldırıların travmatik olabileceğini belirterek “Sanal da olsa kullacılar üzerinde gerçek etkiye sahip” dedi.

"BU BENİM GERÇEK BEDENİM DEĞİL"

Wyatt saldırıya uğrayan araştırmacının ‘bir yandan şoke olduğunu bir taraftan da tamam, bu benim gerçek bedenim değil, bu bir avatar’ diye düşündüğünü anlattı. Bir yandan da ‘bu gerçekten çok çok önemli bir araştırma, bu anın görüntüsünü almalıyım‘ düşüncesiyle hareket ettiğini söyledi.

 

BBC bir kısmını gördüğü görüntüleri şöyle aktardı: 

Araştırmacının avatarı kendisi çektiği için görüş açısında değil. Ancak odada iki erkek avatar var. Biri kadın avatara çok yakın dururken diğeri izliyor. İki erkek rahatsız edici cinsel yorumlar yaparken bir yanda da içkilerini yudumluyor.

"Gerçek bedenim değil"... Metaverse’de kadın avatar cinsel saldırıya uğradı ile ilgili etiketler Taciz metaverse
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.