Gerçek Atatürkçülük nedir?

Terör ve güvenlik uzmanı Hacı Murat Dinçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle SuperHaber'e kaleme aldığı yazısında " Milli ve Yerli Savunma Sanayinin oluşturulması çabalarında, FETÖ ile mücadelede, Suriye politikasında, Akdeniz’de devam ettiğini bilmek ve buna inanmak asıl Atatürkçülüktür. " ifadelerini kullandı. İşte Dinçer'in o yazısı...

At iziyle it izinin birbirine karışıp siyasi teamüllerin yerle yeksan,  politik duruşların merdiven altı limon kasası kıvamında cıvıklaştığı bu ortamda seksen kuşağının aklı karışık gençliğinin bir yetişkini olarak; hem Müslüman hem Türk hem de Atatürkçü olmanın verdiği ferahlıkla: Yaşasın Cumhuriyet ve yaşasın Atatürk demek istiyorum.

Politik zekâsı Atatürk’e saldırmanın ötesine geçemeyenlerle, Atatürk’ün gölgesine sığınarak her türlü hainliği sergileyenlerin kayığına binenlerin oluşturduğu cephelerden atılan taşlar; dışarıdan oyunu seyreden gençlerimizi yaralıyor. 

Atatürk’ün Anadolu’yu işgal eden güçlere karşı verdiği Milli Mücadelenin temelinde ‘’Tam Bağımsızlık ‘’ mefkûresinin olduğunu ve bu mücadelenin bugün dahi: Milli ve Yerli Savunma Sanayinin oluşturulması çabalarında, FETÖ ile mücadelede, Suriye politikasında, Akdeniz’de devam ettiğini bilmek ve buna inanmak asıl Atatürkçülüktür. 

Gerçek Atatürkçülük nedir?

Atatürk’ü sığ köktencilikle ‘’izm’’ polemiğine indirgemek, güncel politikanın malzemesi yapmak, söylemediğini söyledi, yapmadığını yaptı demek ülkeye verilen en büyük zarardır. Senin benim değil, hepimizin Atatürk’ünü anlamak geleceğin meşalesine ateş olmaktır. 

Bizlere emanet edilen Misakı Milli sınırlarının ve Cumhuriyetin değerini etrafımızda olup bitenlere bakarak bilmeli, dünyaya başkalarının gözleriyle değil kendi milli ve yerli gözlerimizle bakmayı öğreten Atatürk’ün istismar edilmesine göz yummadan açtığı yolda ve gösterdiği ülküde kararla yürümeye devam etmeliyiz.

Gerçek Atatürkçülük nedir? ile ilgili etiketler Türk Müslüman Atatürk Cumhuriyet Bayramı Hacı Murat Dİnçer
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.