George Mraz kimdir, neden öldü? Sanat dünyasını yasa boğan ölüm!

Caz müziğinin efsanevi isimleri arasında yer alan George Mraz hayatını kaybetti. 77 yaşındaki Mraz'ın sanat dünyasını yasa boğan ölümünün ardından, "Müzik dünyası için büyük bir kayıp" ifadeleri kullanıldı. Ölüm haberlerinin ardından Mraz'ın yaşamı, kaç yaşında ve neden öldüğü büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Ayrıntılar haberimizde...

Çek müzisyen George Mraz, 77 yaşında öldü. 50 yıldır ABD'de yaşayan caz müzisyeni Mraz'ın eşi ve piyanist Camilla Mraz, sosyal medya paylaşımında sanatçının ölümünü duyurdu. Yapılan duyurunun ardından George Mraz'ın neden ve kaç yaşında öldüğü araştırılmaya başlandı. Detaylar haberimizde...

George Mraz kimdir, neden öldü? Sanat dünyasını yasa boğan ölüm!

1944'te Güney Bohemya'nın Písek kentinde doğan Mraz, Oscar Peterson, Ella Fitzgerald, Clark Terry, Herbie Hancock ve Joe Williams gibi müzisyenlerle çalıştı. Mraz'ın sevdiklerine baş sağlığı dileyen Oscar Peterson, "Müzik dünyası için büyük bir kayıp" ifadelerini kullandı.

GEORGE MRAZ KİMDİR?

9 Eylül 1944 yılında dünyaya gelen George Mraz, Çek doğumlu Amerikalı bir caz basçısı ve alto saksafoncusudur. Oscar Peterson'ın grubunun bir üyesi olan Mraz, Pepper Adams, Stan Getz, Michel Petrucciani, Stephane Grappelli, Tommy Flanagan, Jimmy Raney, Chet Baker, Joe Henderson, John Abercrombie, John Scofield ve Richie Beirach gibi isimlerle birlikte çalıştı.

George Mraz kimdir, neden öldü? Sanat dünyasını yasa boğan ölüm! ile ilgili etiketler ölüm vefat George Mraz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.