"Genetiği değiştirilmiş ikiz bebekler doğdu"

Çin’in Shenzen eyaletinde kanun dışı yöntemlerle bebeklerin genetiğini değiştiren araştırmacılardan dünyayı şoke eden bir açıklama geldi. Çin güvenlik yetkilileri araştırmacı He Jiankui tarafından genetiği ile oynanan ikiz kız bebeğinin doğduğunu resmen duyurdu. GDO'u bebeğe hamile olan bir diğer anne adayı ise gözetim altında tutuluyor.

Çinli araştırmacı He Jiankui, kasım ayında yaptığı açıklamada tüp bebek tedavisi ile doğan bebeklerde genetik değişiklikler yaptığını öne sürmüştü. Araştırmacı bu çalışmalarında sahte etik raporları kullanmıştı.

Açıklamanın ardından yapılan incelemelerde, yasalara aykırı hareket eden He’nin gerçekten de bebeklerin genlerini tehlikeli bir teknoloji ile değiştirdiği ortaya çıktı.

He iki yıl boyunca sekiz çift üzerinde denemeler yapmıştı. Bu denemelerin sonucunda yaşanan iki hamilelikten ilki sonuçlandı.

Hamile olan anne, isimleri ‘Luna’ ve ‘Nana’ olan ikiz kız bebeklere sahip oldu. Hamile olan diğer anne ise gözetim altında tutuluyor.

Soruşturmayı yöneten görevliler, He ve ekibinin cezalandırılacağını da söyledi.

"Genetiği değiştirilmiş ikiz bebekler doğdu" ile ilgili etiketler Çin
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.