General Raşid Dostum'a suikast girişimi

Bir yıldan uzun bir zamandır Türkiye'de bulunan Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Raşid Dostum bugün ülkesine döndü. Dostum, Kabil'e dönüşünde suikast girişimi ile karşılaştı!

Uzun süredir Türkiye'de sürgün hayatı yaşayan Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Raşid Dostum bugün ülkesine döndü.

Ancak Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum'u Ankara'dan Kabil'e taşıyan uçağın iniş yapmasından kısa süre sonra havaalanı civarında patlama meydana geldi.

Bir süredir Türkiye'de bulunan Dostum'u taşıyan uçağın yaklaşık yarım saat önce Kabil Havaalanı'na inmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı kendisini karşılayan yetkililer ve taraftarlarıyla selamlaştı.

Havaalanındaki AA muhabirinin bildirdiğine göre, Dostum'u taşıyan konvoyun evine gitmek üzere harekete geçmesinin hemen ardından, yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından havaalanı civarında internet kesildi.

Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmezken, Associated Press haber ajansına açıklama yapan bir Afgan yetkili, Dostum'un ve beraberindekilerin patlamadan zarar görmediği bilgisini paylaştı.

2017 YILINDA TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Aralık 2016’da bir siyasi rakibine işkence yapmak ve cinsel istismarda bulunmakla suçlanan Dostum, mayıs 2017’de Türkiye’ye gelmişti.

Tedavi için Türkiye’ye geldiğini belirten Dostum, hakkında açılan soruşturmada kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti. 53 yaşındaki siyasetçinin, Temmuz 2017’de ülkesine dönmeye çalıştığı belirtilmiş ancak Dostum’u taşıyan uçağın Afganistan’a inmesine izin verilmediği iddia edilmişti.

General Raşid Dostum'a suikast girişimi ile ilgili etiketler Afganistan raşid dostum suikast
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.