Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Her kulüp başkanı kendi döneminden sorumlu olmalı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu bu yıl çıkması beklenen yeni kulüpler yasası konusunda açıklamalar yaptı. Bakan Kasapoğlu her başkanın kendi döneminden sorumlu olması gerektiğinin altını çizerek, "Umarım tüm yöneticilerimiz, sürdürülebilir projelerle kulüplerinin marka değerlerinin yükselmesine katkı sağlarlar" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu 2021 yılını değerlendirdi. Yeni spor yasasından tesisleşmeye kadar birçok konuya değinen Kasapoğlu, "Sadece sporda değil, herhangi bir yapıda bir yöneticinin, kendi döneminden sorumlu olmadığı bir sistem varsa, orada sürdürülebilirlik olmaz. Tokyo Olimpiyatları’nı hep gururla hatırlayacağım. sporcularımız sadece başarılarıyla değil davranışlarıyla da göğsümüzü kabarttı. Ülke olarak sporda son yıllarda yakaladığımız başarıların en önemli sebeplerinden biri son 19 senede hayata geçirdiğimiz ‘tesis devrimi.’" şeklinde konuştu.

Hürriyet gazetesinden Mehmet Arslan'ın sorularını yanıtlayan Bakan Kasapoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Tokyo hem Olimpiyat Oyunları hem Paralimpik Oyunlar dikkate alındığında hayatım boyunca gururla hatırlayacağım bir süreçti. Sadece elde ettiğimiz rekor başarılarla, madalya sayılarıyla değil. Sporcularımız oradaki duruşlarıyla, örnek davranışlarıyla, temsil yetenekleriyle, dünyaya verdikleri mesajlarla göğsümüzü kabarttı. Buradan sporcularımızın her birine, antrenörlerine ve onları yetiştiren ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Bazı branşlarda son anda kaçan madalyalar da bir burukluk yarattı tabii ama asla üzdü diyemem. Çünkü her iki organizasyonda da tüm sporcularımız, sportif sonuçlardan bağımsız olarak bizi gururlandırdılar."

HEDEFiMiZ TÜM BRANŞLARDA BAŞARI

"Sürdürülebilirlik en çok önemsediğimiz konu. Tokyo’daki başarıların daha da anlamlı olabilmesi için Paris’te üzerine koyarak devam etmeliyiz. Türkiye bir spor ülkesi. Ve bizim hedefimiz, tüm branşlarda sürdürülebilir bir başarı."

"HER KULÜP BAŞKANI KENDİ DÖNEMİNDEN SORUMLU OLMALI"

"Biz tüm paydaşları bir araya getirip ‘çalıştay’ topladık ve çıkan sonuçları Meclisimizle paylaştık. Bakanlık olarak bizim görevimiz sporun en rasyonel şekilde ilerleyebileceği zemini yaratabilmek. Ortaya çıkacak yasanın nasıl uygulanacağı yasanın konusu olan yapıların işi aslında. Umarım tüm yöneticilerimiz, sürdürülebilir projelerle kulüplerinin marka değerlerinin yükselmesine katkı sağlarlar.

Yöneticilerin kendi dönemlerinden sorumlu tutuluyor olması hem şeffaflık hem de hesap verilebilirlik açısından önemli. Sadece sporda değil, herhangi bir yapıda bir yöneticinin, kendi döneminden sorumlu olmadığı bir sistem varsa orada sürdürülebilirlik olmaz. Her gelen bir sonrakine daha büyük sorun bırakır ve sonuçta işler içinden çıkılmaz bir hal alır. Ben başkanların kendi dönemlerinden sorumlu tutulma ilkesinin önemli bir adım olacağını düşünüyorum."

TÜRKiYE’DEKi HER ORGANiZASYON BiR ŞÖLEN HAVASINDA GEÇiYOR

"Ev sahipliği yaptığımız her spor organizasyonuyla tüm dünyaya bu konudaki yeteneğimizi ve seviyemizi gösteriyoruz.

Bu sadece bizim yorumumuz değil, organizasyonlara gelen heyetler, sporcular, medya mensupları hepsinin ortak yorumu. Türkiye’miz spor tesisleriyle, ulaşım, konaklama, teknoloji altyapısıyla her türlü global spor organizasyonunun altından başarıyla kalkacak potansiyele sahip. Burada gözden kaçmaması gereken bir nokta da seyirci. Dünyada spor organizasyonları ciddi seyirci problemi yaşarken, Türkiye’de yapılan her organizasyon, pandemi şartlarını da düşünerek söylüyorum, maksimum kapasiteye oynuyor. Seyirci bir organizasyonun olmazsa olmazı. Bakın Türkiye’deki her spor organizasyonunda bir şölen havası var. Bunun altını çizmek gerekir. İlerleyen dönemlerde de çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz."

YENi OLiMPiK BRANŞLAR iÇiN CiDDi BiR HAZIRLIK iÇERiSiNDEYiZ

"Sportif tırmanış ile ilgili sporcu eğitim merkezimiz kuruldu. Kaykay ve sportif tırmanışta olimpik havuz oluşturduk ve 2024 hazırlıklarına başladık. Bu branşlardaki olimpik havuz sporcularımızın tüm ihtiyaçları Bakanlığımızca karşılanacak. Sörf ile ilgili olarak da coğrafi şartlar önemli olduğundan fizibilite çalışmalarımız devam ediyor, kısa sürede tamamlanacak."

FARKLI KULÜPLERiN ZiRVE YARIŞI YAPMASI, FUTBOLU ZENGiNLEŞTiRiR

"Burada fotoğrafa bütünsel bakmak gerekir. Rekabetteki çeşitlilik sporda kaliteyi getiren unsurlardan biri. Şu anda sıralamaya bakılınca 3 büyük kulübümüz nispeten kopmuş görünebilir ama üst sıralarda şampiyonluk mücadelesi veren farklı takımlarımız var. Trabzonspor şu anda böyle bir avantaj elde etmiş durumda. Konyaspor belki de son yılların en ilginç hikayelerinden birini yazıyor. Başakşehir ve Hatayspor yine oralarda. Modern futbolda kulüpler arasındaki makaslar daralıyor. Farklı kulüplerin zirve yarışı yapması Türk futboluna zenginlik katar.

Sporda başarı insan unsuruna bağlı. İnsanın yetişmesi bir süreç alıyor. Güreş ve halterdeki duruma bu perspektiften bakmak gerekiyor. Yüzme, cimnastik ve okçuluktaki başarıların önemli sebeplerinden biri yakalanan jenerasyon. Peki jenerasyon tek başına yeterli mi? Hayır."

MAHALLELERE, KÖYLERE TESiS YAPTIK

"İşte burada tesis ve sistem devreye giriyor. Ülke olarak son yıllarda yakaladığımız başarıların en önemli sebeplerinden biri son 19 senede hayata geçirdiğimiz ‘tesis devrimi.’ Ülkemizin dört bir yanını; şehirleri, ilçeleri, mahalleleri, köyleri vatandaşımızın spora ulaşabileceği tesislerle donattık.

Spora erişim kolaylaştıkça sporcu sayısı arttı. Sporcu havuzunuz ne kadar büyürse, başarı ihtimali o kadar artıyor. Bugün lisanslı sporcu sayımız 11 milyona yaklaşmıştı. Sayı tek başına yeterli değil."

SPORDA KAHRAMAN YARATMAK ÇOK ÖNEMLi

"Biz sporcuların yetenek taramalarını bilimsel yöntemlerle yapıyoruz. Sporda kahraman yaratmak önemli. Hamdolsun okçulukta, yüzmede, cimnastikte ve daha birçok branşta pırıl pırıl kahramanlarımız var. Bunlar, alttan gelen yeni jenerasyonlar için de çok motive edici örnekler. Kağıt üzerindeki başarının altında; tesis, sistem, bilimsel yöntemler, doğru insan kaynağı gibi pek çok sebep var. Ve ilerleyen dönemlerde birçok branşta bunun olumlu sonuçlarını göreceğiz."

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Her kulüp başkanı kendi döneminden sorumlu olmalı ile ilgili etiketler Mehmet Muharrem Kasapoğlu kulüpler yasası olimpiyat
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.