Gençlerin hayranlık duyduğu K-Pop dünyası!

Uzun süredir var olan, bizim son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz Güney Kore kökenli pop müzik türü K-Pop, gençler tarafından hayranlıkla takip ediliyor. Beyza Tuğ, sizler için Koreli arkadaşı Jin ile K-Pop dünyasının bilinmeyenlerini anlattı. İşte gençlerin hayranlık duyduğu renkli dünya...

Kimileri K-Pop müziğini ilk kez 2012 yılında PSY’nin 'Gangnam Style' şarkısıyla keşfetti. Kimileri ise ilk kez 2019 Grammy Ödülleri'nde duydu. Gençlerin hayranlık duyuğu K-Pop kültürü, zamanla gelişerek ve daha da yükselerek Japonya, Türkiye gibi birçok ülkeye kadar yaygınlaşarak sanatçılar ve şarkıları sıkı bir şekilde takip ediliyor.

Kliplerinden, dans hareketlerine kadar grup üyelerinini birbirleriyle senkronize olarak yaptıkları dans gösterileriyle neredeyse bir müzikali aratmıyor. Sanatçıların bu kadar başarılı olmasında pek çok etkenden biri de grup üyelerinin yoğun eğitimden geçirilmesi. Müzik şirketleri tarafından katı kurallar doğrultusunda sıkı bir eğitimden geçen yetenekli gençler dil dersleri, vokal ve dans dersleri, görgü-nezaket kuralları dersleri alarak kendilerini geliştiriyor.

Gençlerin hayranlık duyduğu K-Pop dünyası!

"SAMİMİ OLDUKLARI İÇİN TÜM DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR"

K-Pop'un renkli dünyasının bilinmeyenlerini anlatan Beyza Tuğ, "K-Pop aslında uzun süreden beri var olan bir müzik türü. Zamanla gelişmesini ilerleterek günümüzde tüm dünyada bilinen bir müzik türü haline geldi. Grup üyeleri hem dans edip, hem şarkı söyleyip, hem de görünüşleriyle de ilgi çekebildikleri için gençler onlara bu kadar ilgi duyuyor. Sadece bunlar da değil; gerçekten samimi ve içtenler. Bu yüzden tüm dünyanın ilgisini çekiyor." şeklinde konuştu.

Gençlerin hayranlık duyduğu K-Pop dünyası! - Resim : 2

"BÜTÜN DANSÇILAR UYUM İÇİNDE OLMAK ZORUNDA"

K-pop gruplarının ortak özelliklerine değinen Tuğ, en önemli unsurun dansçıların birbiriyle senkronizasyon içinde uyumlu olması gerektiğini belirterek, "Dansçıların, aynı zamanda şarkı söyleyen idollerin uyum içinde olmaları gerekiyor. Senkronizasyonlarında kesinlikle bir şaşma olmamalı. Olursa da çaktırmadan devam etmeleri gerekiyor. Çünkü Kore müzik endüstrisinin rekabetçi yapısı nedeniyle K-Pop idolleri aslında çokta kolay bir yaşam sürmüyor. Yaptıkları her harekette dikkatli olmaları gerekiyor. Sahnedeki performanslarından özel yaşamlarına kadar K-Pop idolleri her halükarda mükemmel olmak zorundalar." dedi.

İşte K-Pop dünyasının bilinmeyenleri…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Gençlerin hayranlık duyduğu K-Pop dünyası! ile ilgili etiketler K-pop Güney Kore

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.