Gençlerden TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne yoğun ilgi! Tam 2 milyon başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun’da gençlerle bir araya geldi. Toplantıda son 20 yılda 3 milyon konutun dönüşümünü sağladıklarını belirten Kurum, sosyal konut projesine gençlerden çok büyük teveccüh geldiğini ifade ederek, yaklaşık 2 milyon gencin başvuruda bulunduğunu söyledi. İşte detaylar…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun’da gençlerle bir araya geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi etkinlik için geldiği Samsun’da gençlerle buluştu. Bakan Kurum, “Çay Bizden, Sohbet Sizden Gençlik Buluşması”nda, yaptığı konuşmada, Genç İstihdam Projesi kapsamında toplamda 200 bin yeni istihdam sağladıklarını söyleyen Bakan Kurum, yeni mezun gençlere de çalışma olanağı sunduklarını duyurdu.

Gençlerden TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne yoğun ilgi! Tam 2 milyon başvuru

“YEŞİL ALANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Konuşmasında iklim değişikliğiyle mücadelenin önemine değinen Bakan Kurum, “Bir taraftan şehirlerimiz güzelleştiriyor bir taraftan da iklim değişikliğiyle mücadele ediyoruz. İklim değişikliğinin etkilerini azaltabilmek için de bu yeşil alanlara ihtiyacımız var. Bu yeşil alanların sayısını, miktarını artırmamız gerekiyor. Bu manada da iklim değişikliğine ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımız bir hedef ortaya koydular, 2053 yılında net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda, yeşil kalkınmayla büyüyen Türkiye yolunda net sıfır emisyon hedefi. Ve bundan sonra birçok meslek dalını ilgilendiren iklim değişikliğiyle mücadele noktasında da adımlarımızı atıyoruz.” dedi.

TOKİ’YE BUGÜNE KADAR YAKLAŞIK 2 MİLYON GENCİMİZ BU PROJEYE BAŞVURDU”

Sosyal konut projesine gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini ve bugüne kadar yaklaşık 2 milyon gencin bu projeye başvuru yaptığını açıklayan Bakan Kurum, şunları söyledi:

“18-30 yaş arasındaki gençlerimiz için iş yerleri projesi hazırladık. Bu proje kapsamında da kendi işini kurmak isteyen gençlerimiz, iş yerlerine başvuracaklar ve kurayla bu iş yerlerinden alabilecekler. Bu da sizler adına, sizlerin geleceği adına hazırlamış olduğumuz bir projemiz.”

Gençlerden TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne yoğun ilgi! Tam 2 milyon başvuru ile ilgili etiketler TOKİ Samsun TOKİ GENÇ KONTENJANINA 2 MİLYON BAŞVURU
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.