Gençlerden Almanya'da ırkçılığa karşı dik duruş!

Alman Demiryolları’nda meslek eğitimi gören bir grup genç, Köln katedralinin önünde ırkçılık karşıtı eylem yaptı. Irkçılığa yer yok sloganı atan gençler arasında Türkler de vardı.

Almanya'da son zamanlarda tırmanışa geçen ırkçılığa karşı aralarında Türk gençlerinin de bulunduğu bir grup, ellerinde “Saygı - Irkçılığa yer yok” yazılı pankartlarla eylem yaptı. “Eğer ırkçılığa karşıysan bana sarıl’’ yazılı pankartı tutan kişinin yanında gözleri bağlı olan diğer kişiye yoldan geçen kişiler sarıldı. Megafondan etkinlikle ilgili bilgiler verildi ve ırkçılığa, nefrete ve şiddete karşı bildiriler dağıtıldı.

Gençlerden Almanya'da ırkçılığa karşı dik duruş!

IRKÇILIĞA DUR DEMEK İSTİYORLAR

Hürriyet'in haberine göre, eylemin düzenleyicilerinden biri olan Mehmet Görel, şiddete ve ırkçılığa karşı olduklarını ve buna benzer etkinlikleri daha önce de gerçekleştirdiklerini söyledi. Görel, “Irkçılık çoğalıyor, Türk düşmanlığı çoğalıyor. Buna dur demek istiyoruz, sesimizi duyurmak istiyoruz. Mayıs ayının sonunda Berlin’e gidip Köln kentini orada temsil edeceğiz ve çalışmalarımızı tanıtacağız” diye konuştu.

 

Gençlerden Almanya'da ırkçılığa karşı dik duruş! ile ilgili etiketler Almanya Irkçılık protesto
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.