Gençlerbirliği'nde sportif direktör Baki Mercimek, teknik direktör Metin Diyadin oldu

Süper Lig'e geri dönmek isteyen Gençlerbirliği'nde eski futbolculardan Baki MErcimek sportif direktörlüğe, Metin Diyadin ise teknik direktörlüğe getirildi. Başkan Niyazi Akdaş, "Hedefimiz Gençlerbirliği'ni Cavcav zamanına getirmek ve üzerine çıkabilmek. Önce kulübü borçlardan kurtarmalı ve sportif başarıyı yakalamalıyız" dedi.

Süper Lig'e veda eden ve yeni başkanı Niyazi Akdaş'la TFF 1. Lig'de iddialı bir takım kurmak isteyen Gençlerbirliği'nde sportif direktör Baki Mercimek, teknik direktör ise Metin Diyadin oldu.

Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine başkan Akdaş, basın sözcüsü Muhammer Akyüz, teknik direktör Metin Diyadin ve sportif direktör Baki Mercimek katıldı. Başkentin Kırmızı-Siyahlı ekibinin tarihindeki önemli isimlerden biri olan ve 1998'de Fenerbahçe'ye transfer olan tecrübeli teknik direktör Metin Diyadin'le 3 yıllık sözleşme imzalandı.


HEDEFİMİZ GENÇLERBİRLİĞİ'Nİ CAVCAV ZAMANINA GETİRMEK

İmza töreninde konuşan Başkan Niyazi Akdaş, "Baki Mercimek bizim evladımız, Metin Diyadin de evladımız sayılır. Kendileri ile 3'er yıllığına anlaştık. Bu zor süreçte görevi kabul ettikleri için ikisine de teşekkür ediyorum. Hedefimiz Gençlerbirliği'ni Cavcav zamanına getirmek ve üzerine çıkabilmek. Önce kulübü borçlardan kurtarmalı ve sportif başarıyı yakalamalıyız. Gelirlerimize göre transferler yapacağız. Şu anda kredi arayışları içerisindeyiz. Teknik ekip ve arkadaşlarına başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sportif direktörlük görevine getirilen Baki Mercimek ise, "Eski bir futbolcu olarak tecrübelerimi buraya aktaracağım. Yurt dışında çok değerli gurbetçilerimiz var. Hocamızla alt yapı ve yurt dışından birçok sporcuyu takımımıza kazandırmayı hedefliyoruz. Doğru insanlarla burada olmak çok önemli benim için. Hiç düşünmeden bu zor dönemde görevi kabul ettim. İnşallah iki yıl içerisinde hedeflerimize ulaşacağız" dedi.

Gençlerbirliği'nde sportif direktör Baki Mercimek, teknik direktör Metin Diyadin oldu

DİYADİN: ZORU BAŞARACAĞIZ

Yuvaya dönen Metin Diyadin, "İlk futbolculuk dönemimde takım yine 1'inci Lig'de oynuyordu. Bugün ise teknik adam olarak yine takımın başına 1. Lig'de gelmiş oldum. Sürece ihtiyacımız var. Alt yapıdan bazı oyuncuları A takıma alacağız ve o bölgelere transfer yapmayacağız. Alt yapımız Türk futboluna çok büyük değerler kazandırmıştır. İnşallah yeni dönemde zoru başaracağız'' diye konuştu.

Gençlerbirliği'nde sportif direktör Baki Mercimek, teknik direktör Metin Diyadin oldu ile ilgili etiketler Gençlerbirliği metin diyadin Niyazi Akdaş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.