Gençlerbirliği'nde Cavcav devri sona seriyor, ilk başkan adayı Mehmet Niyazi Akdaş

Gençlerbirliği Başkan Adayı Mehmet Niyazi Akdaş: "Kulübün borcunun bir kaynaktan 129 milyon lira olarak öğrendim. Sayın Murat Cavcav'ın bana son verdiği rakam 90 milyon lira. Kulübü devraldıktan sonra inceleyip gerçeği göreceğiz. İnşallah sayın Cavcav'ın söylediği rakam doğrudur. Pek zannetmiyorum öyle olduğunu."

Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, 3-10 Haziran tarihlerinde yapılacak başkanlık seçiminde aday olmayacağını açıkladı. Başkentin Kırmızı-Siyahlı kulübün şu an tek başkan adayı ise İş adamı Mehmet Niyazi Akdaş..  

Akdaş, yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Akdaş Döküm Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yerinde düzenlediği basın toplantısında, başkanlık görevine talip olduğunu açıkladı

Akdaş, şunları kaydetti:

"Gençlerbirliği, geçmişi başarılarla dolu, Türk futboluna birçok oyuncu kazandırmış ve altyapıya çok önem veren bir kulüptür. Taraftarımız sayıca az olsa bile hepsi birbirinden değerli kültürlü insanlardır. Ülkemizde futbol severin 2. kulübü genelde Gençlerbirliği'dir. Bundan sonra da olacaktır. Sayın İlhan Cavcav'ın bu algıyı oluşturmadaki payı çok büyüktür. Kendisi bu kulübü sağlam temeller oturtmak için çok çalışmış ve muvaffak da olmuştur. Bugün kulübümüz modern, imrenilecek bir spor kompleksine sahiptir. 35 yıllık ağabeyim İlhan ağabeye ve diğer emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum."

Ankara'nın iki takımının da bu sezon Süper Lig'de küme düştüğünü aktaran Akdaş, "Genelde kasaba ve semt takımlarının oynadığı Süper Lig'de 6 milyonluk Ankara’nın temsil edilmiyor olmasının ayıbı da hepimize ait. Gençlerbirliği'nin içinde bulunduğu durum da çok üzücü. Kulübü bu durumdan çıkarıp eski günlere döndürmek hepimizin görevi. Hepimiz birlik olup el ele vermeli ve ellerimizi taşın altına koymalıyız." ifadelerini kullandı.

Taraftarların ve camianın ısrarı üzerine aday olmaya karar verdiğini anlatan Akdaş, şöyle konuştu:

Kurumsallaşma işini halledeceğiz

Prensip olarak kısa, orta ve uzun vade planlarını belirlediğini dile getiren Mehmet Niyazi Akdaş, kulüple ilgili eksik gördüğü noktaları şöyle anlattı:

"Kulübümüz kurumsal değil. Kurumsallaşma işini halledeceğiz. Örnek veriyorum, divan kurulumuz var mı yok mu belli değil. Kulüp divanları, kulübün doğru yolda gitmesini sağlayan kurumlardır. Eleştiren, doğruya yönlendiren tecrübeli insanlardan oluşur. Denetleme kurulunun ismi var cismi yok. Onu da çalıştırmamız lazım. Denetlenmeyen insanlar hata yapmaya mahkumdur. Şirketleşme işini incelemek istiyorum. Şirketleşmenin kulübe zararı yararı nedir, onu tespit edeceğiz. Ona göre karar vereceğiz. Şeffaf bir yapıya sahip değil Gençlerbirliği kulübü. Kimi kaça aldınız, menajere ne verdiniz? Taraftar ve medya merak ediyor. Şeffaf ve açık olmak da büyük bir fayda var."

Kulübün borcunun bir kaynaktan 129 milyon lira olarak öğrendiğini belirten Akdaş, "Sayın Murat Cavcav'ın bana son verdiği rakam 90 milyon lira. Kulübü devraldıktan sonra inceleyip gerçeği göreceğiz. İnşallah sayın Cavcav'ın söylediği rakam doğrudur. Pek zannetmiyorum öyle olduğunu." dedi. 

Gençlerbirliği'nde Cavcav devri sona seriyor, ilk başkan adayı Mehmet Niyazi Akdaş

TRANSFER YASAĞI TEHLİKESİ...

Gençlerbirliği’nin 2019-20 sezonu başında transfer olan Giovanni Sio için Fransız kulübüne 190 bin Euro ödeme yükümlülüğünün olduğu öğrenildi. Bu paranın faiziyle 200 bin Euro’ya yükseldiği kaydedildi. Montpellier’in bu para için resmi kanallar yoluyla başvurularını yaptığı, ödenmemesi durumunda Gençlerbirliği’nin transfer yapamama cezasıyla karşı karşıya kalabileceği iddia ediliyor. 

Kiralık geldiği Gençlerbirliği’nden Brezilya’nın Flamengo takımına dönen Paraguaylı orta saha oyuncusu Piris da Motta’nın alacakları için FIFA’ya başvuracağı öğrenildi. Kırmızı-siyahlı kulübün Piris’e borcunun 300 bin Dolar olduğu belirtildi.  

Gençlerbirliği'nde Cavcav devri sona seriyor, ilk başkan adayı Mehmet Niyazi Akdaş ile ilgili etiketler Gençlerbirliği murat cavcav Mehmet Niyazi Akdaş Giovanni Sio
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.