Beşiktaş Gençlerbirliği deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı

Beşiktaş, şampiyonluk mücadelesi verdiği rakiplerinin puan kaybı yaşamadığı haftayı Gençlerbirliği'ni deplasmanda 3-0 mağlup ederek kapattı. Siyah-Beyazlılar'da 10 asistili Ghezzal ilk golünü atarken, Cenk Tosun 2 golle döndü...

Süper Lig'in 25. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olan Beşiktaş, 3 puanı 3 golle aldı. 2'nci yarısı yoğun kar yağışı altında oynanan maçta Kartal'a galibiyeti getiren golleri Rachid Ghezzal ve Cenk Tosun (2) attı.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 3 puanla kapattığı haftada hata yapmak istemeyen Siyah-Beyazlılar'ın sıfırın altında hava sıcaklığında oynanan maçta Eryaman Stadı'nda 4. dakikada öne geçti ve skor avantajını maç sonuna kadar korudu. 16 maçta yaptığı 10 golle adı asist makinesine çıkan Ghezzal, Beşiktaş formasıyla ilk golünü attı. Jeneriklik bir gol atan 28 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş formasıyla gol atan ilk Cezayirli olarak kulüp tarihine geçti.

Bu galibiyetle puanını 51'e yükselten Sergen Yalçın'ın takımı, üst üste 2. galibiyetini aldı ve yeni bir seri başlattı. Kartal, 26 Şubat'ta Denizlispor'u ağırlayacak.

Teknik direktörlüğe Mehmet Altıparmak'ı getiren Gençlerbirliği ise 20 puanla 19. sırada kaldı. Son 7 maçın 6'sında mağlup olan ve sadece 1 puan toplayabilen başkentin kırmızı-siyahlı ekibi 26. haftada Denizlispor'a konuk olacak.

Beşiktaş Gençlerbirliği deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı

GENÇLERBİRLİĞİ: Nordfeldt, Johansson, Zargo, Arda, Polomat, Furman, Soner, Mugni, Candeias, Sefa, Ayite

BEŞİKTAŞ: Ersin, Dorukhan, Welinton, Necip, Rosier, Atiba, Josef, Ghezzal, Ljajic, Larin, Aboubakar

Dk. 4 GOL! Kartal'ın asist makinesi Rachid Ghezzal, ceza sahası dışından klasına yakışır bir golle takımını zorlu deplasmanda öne geçirdi: 0-1. Beşiktaş'ın Süper Lig'deki en erken golü, ama ne gol!

Dk. 89 GOL! Dorukhan Toköz'ün ara pasında topla buluşan Cenk Tosun, Beşiktaş'ın 2. golünü attı. Tosun Paşa golle döndü.

Dk. 90+4 GOL! Göz gözü görmeyen Gençlerbirliği ceza sahasında topu önünde bulan Cenk Tosun bir gol daha attı. Müthiş geri dönüş.

CENK TOSUN 1150 GÜN SONRA GOLLERLE DÖNDÜ

Beşiktaş’ın Everton’dan kiraladığı eski golcüsü Cenk Tosun, Gençlerbirliği maçının 62. dakikasında Aboubakar’ın yerine oyuna dahil oldu ve 1150 gün aradan sonra yeniden Süper Lig’de boy gösterdi. Son olarak 2017-2018 sezonunda ilk yarının son haftasında Sivasspor deplasmanında boy gösteren Cenk Tosun, 23 Aralık 2017’de oynanan bu maçın ardından siyah-beyazlı forma altında Türkiye Kupası maçına çıkmış ve daha sonra da Everton’a rekor bir bonservis ücretiyle transfer olmuştu. Cenk Tosun, Gençlerbirliği maçıyla birlikte tam 1150 gün sonra yeniden Beşiktaş formasıyla Süper Lig maçında forma giydi ve attığı 2 golle tabelayı berlirleyen isim oldu.

Beşiktaş Gençlerbirliği deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı ile ilgili etiketler Gençlerbirliği Beşiktaş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.