Prof. Dr. Sönmez: Gençler o içecekle kendilerini öldürüyor!

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, enerji içeceklerindeki büyük tehlikeyi anlattı.

Özellikle son yıllarda genç ve sporcu ölümlerindeki ani ölümün artış sebepleri arasında enerji içeceklerinin kontrolsüz biçimde kullanımı olduğunu söyleyen Sönmez, zayıflama ilaçlarının da yüksek tehlike arz ettiğini, bu tür reçetesiz satılan ilaçların metabolizma hızını yükselttiği gibi kalp hızını da artırdığını söyledi.

Sönmez, Türkiye'nin büyük bir problemi haline gelen yüksek tansiyon konusunda da halkı uyardı. Kaya tuzu veya deniz tuzunun birbirinden bir farkı olmadığını, yüksek tansiyon hastalarınının aspirin tabletinin boşluğu kadar tuz tüketmesi gerektiğini ifade etti.
Günde bir fincan kahvenin zararı olmayacağını söyleyen Sönmez, bir fincanı aşmamak kaydıyla kahvenin içindeki antioksidanların vücuda fayda sağlayacağını da belirtti.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Prof. Dr. Sönmez: Gençler o içecekle kendilerini öldürüyor! ile ilgili etiketler ölüm sağlık
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.