Genç Parti'de Cem Uzan başkanlık koltuğunu kardeşi Hakan Uzan'a bıraktı

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 seçimlerinde iddialı partiler arasında yer alan Genç Parti’nin kurucu ismi Cem Uzan, hakkında açılan davalar nedeniyle Fransa’da yaşıyordu. Cem Uzan Genç Parti'nin 5. Olağan Kongresi’ne video konferans sistemi ile katıldı. Cem Uzan burada yaptığı açıklamada kendisi gibi yurt dışında yaşayan kardeşi Hakan Uzan'ı parti genel başkanı olarak gösterdi. Cem Uzan ve kardeşi Türkiye'de siyasete göz kırparken yurt dışına çıkış hikayeleri de hayli ilginçti.

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 seçimlerinde iddialı partiler arasında yer alan Genç Parti’nin ismi Cem Uzan’ın hakkında açılan davalar nedeniyle Fransa’ya gitmesi nedeniyle uzun zamandır gündeme gelmiyordu. 10 yıldır Fransa’da yaşayan Cem Uzan’ın kurucusu olduğu Genç Parti’nin 5. Olağan Kongresi’ne video konferans ile katıldı. Kongre bugün itibariyle Ankara Yenimahalle’de bulunan Dört Mevsim Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Kongrede divanın oluşturulmasının ardından faaliyet ve hesap raporu da görüşüldü. Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulu Seçimleri de gerçekleştirilen partide Cem Uzan; kardeşi Hakan Uzan'ı parti genel başkanı olarak görevlendirdi.

 

2002 YILINDA NE OLMUŞTU?

2002 yılında Yeniden Doğuş Partisi’nin isim değiştirmesiyle Cem Uzan ve ekibi tarafından kurulan Genç Parti, AK Parti’nin yüzde 34 oy oranıyla tek başına iktidar olduğu 3 Kasım 2002’de yüzde 7.25 oy alarak dikkatleri üzerine çekmişti. 2 milyon 284 bin seçmenin oyunu alan ve seçimde 5. olan Genç Parti, buna rağmen yüzde 10’luk seçim barajı nedeniyle Meclis’e girmeye hak kazanamamıştı. Muhalefet, bu seçimde sağın oylarını bölüp AK Parti’yi tek başına iktidar yaptığı gerekçesiyle Uzan’a sert eleştiriler yöneltmişti. Genç Parti, 22 Temmuz 2007 genel seçiminde ise yüzde 3,03 oy oranıyla barajın altında kalmıştı. Hakkında çeşitli davalar açılan Cem Uzan, 2010 yılında Fransa’ya gitmiş ve bu ülkeden siyasi sığınma hakkı almıştı. Genç Parti daha sonraki seçimlere katılmamıştı.

CEM UZAN HAKKINDA HANGİ DAVALAR AÇILDI?

Cem Uzan’ın gerek ailesi gerekse de şahsı adına pek çok dava açıldı. Uzan ailesinin yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik’te imtiyaz sözleşmeleri Haziran 2003’te iptal edilmişti. 3 Temmuz 2003’te de İmar Bankası ve Adabank’a el konulmuştu. Şubat 2004'te, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar'ın, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el konmuştu. Uzan ailesine ait Rumeli Holding ve İmar Bankası’nda ortaya çıkan yolsuzluklar nedeniyle Cem Uzan’ın babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan, 2003’te Türkiye’den kaçtı. Cem Uzan’ın adı Ergenekon iddianamesinde de yer aldı. 2. Ergenekon iddianamesinde, Uzan’ın; Şener Eruygur'u askeri darbeye teşvik ettiği iddia edildi. Eylül 2009'da gizli yollardan Türkiye'yi terk etti ve bir süre Interpol tarafından arandı. 12 Ekim 2009 tarihinde Fransa’ya yaptığı siyasi sığınma başvurusu kabul edildi. İktidar tarafından siyasi lince uğradığını iddia eden Cem Uzan, Fransız yetkililer de Uzan'ı haklı bulup siyasi sığınma başvurusunu kabul etmişti.

CEM UZAN NELER VAAD EDİYOR?

Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, bugün yapılan 5. Olağan Parti Toplantısına telekonferans yoluyla katılarak kripto para dünyasından bahsetti. 2009 yılından beri sürgünde olan (Fransa’da) Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, bugün 5. Olağan Parti Toplantısına telekonferans yoluyla katıldı. Toplantıda yine birbirinden emin bir şekilde vaatler veren Cem Uzan’ın gündeminde kripto para dünyası da vardı. Konuşması esnasında söyledikleri aynı zamanda sosyal medya platformu Twitter üzerinden de paylaşılan Uzan’ın vaatleri arasında Türkiye kripto para topluluğunu sevindiren bir vaat de vardı. İzmir’de kripto para borsası kuracaklarını ve kurulacak olan kripto para borsasının Avrupa’nın en büyüğü olacağını vaat etti.

Paylaşımın ardından daha önceki seçim vaatlerinden yola çıkılarak çeşitli tweet’ler atıldı. Cem Uzan’ın konuşmasında birçok odak noktası vardı. Teknoloji ile ilgili olarak söyledikleri de dikkat çekti. Türkiye’de yapay zekâ merkezleri kurulacağından ve Eskişehir, Tekirdağ ve Samsun merkezli olacaklarından bahsetti. Bununla birlikte Diyarbakır’da Türkiye’nin ikinci büyük borsasının kurulacağını da söyledi. Turizmi de atlamadı. Ülkemizde tıpkı Las Vegas gibi bir turizm merkezi kurulacağını ve Türkiye’ye turist yağdıracağını da iddia etti.

HAKAN UZAN KİMDİR?

Hakan Uzan ya da tam ismiyle Murat Hakan Uzan, 1967 yılında Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Bir dönem Türkiye'nin zengin ailelerinden biri olan Uzan ailesinin fertlerinden ve bir dönemin zengin kişilerinden biridir. Star Medya Grubu, Kral TV ve Telsim GSM operatörünün eski sahiplerinden biri ve Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan'ın kardeşidir. 2003 yılında TMSF'nin İmar Bankası'ndan kaynaklanan borçlar ve yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Uzanların tüm malvarlığına el koymasıyla babası Kemal Uzan ile birlikte haklarında yakalanma emri verilmiştir. Hakan Uzan, 2003 yılında malvarlıklarına el konulana kadar Star Medya Grubu'nun, Kral TV, Telsim, Türkiye İmar Bankası ve Adabank bunun yanında ÇEAŞ, Kepez Elektrik Dağıtım gibi kuruluşların, Babası Kemal Uzan ve Ağabeyi Cem Uzan ile birlikte patronlarından biri olarak iş yaşamına devam etmiştir. 2017 yılında Vertu şirketini satın aldı.

Genç Parti'de Cem Uzan başkanlık koltuğunu kardeşi Hakan Uzan'a bıraktı

Hakan Uzan 1998 yılında şarkıcı Yeşim Salkım ile evlenmiş ve 2001 yılında boşanmışlardır. İkinci evliliğini ise 2002 yılında sunucu Özlem Kızılkaya ile yapmış ve bu evliliğinden Ata Kemal Muhammed Uzan isminde erkek çocuğu olmuştur. Halen yurt dışında yaşamaktadır ve nerede olduğu bilinmemektedir. Ancak medyada Ürdün'de yaşadığı ve ismini değiştirdiğine yönelik haberler çıkmıştı. 1967 doğumlu olan iş insanı, 2020 yılı itibariyle 53 yaşındadır.

CEM UZAN KİMDİR?

Boşnak bir aileden gelen Cem Uzan, 20 Aralık 1960 tarihinde iş adamı Kemal Uzan ve Melahat Uzan'ın çocuğu olarak Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde doğdu. Hakan Uzan adında bir erkek kardeşi vardır. Liseyi İstanbul Alman Lisesi'nde tamamlayan Cem Uzan, Amerika Birleşik Devletleri'nde Pepperdine Üniversitesi'nde işletme alanında lisans eğitimi aldı. Almanca, Fransızca ve İngilizce'yi ana dili gibi konuşabilmektedir. Star gazetesi, Star TV ve Kral TV'nin eski sahibidir. Aile şirketlerine 2004 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasına dek babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan ile birlikte Türkiye'nin ekonomik olarak en güçlü ailelerinden birinin üyesidir. Türkiye'de görsel ve işitsel basın alanlarında ilk özel (Star TV), ilk eğlence (Teleon TV), ilk müzik (Kral TV), ilk Türk sineması (Yeşilçam TV) ve ilk Türk dizileri (Dizi TV) televizyon kanalları; ilk özel (Süper FM), ilk arabesk müzik yayını yapan (Kral FM), ilk yabancı müzik yayını yapan (Metro FM) ve ilk slow müzik yayını yapan (Joy FM) radyo istasyonları ile ilk sayısal yayın platformunu (Star Digital) kurarak önemli işler başarmıştır.

Genç Parti'de Cem Uzan başkanlık koltuğunu kardeşi Hakan Uzan'a bıraktı - Resim : 2

Mobil iletişim alanında da Telsim şirketiyle GPRS, MMS, WAP, MVS, Bas Konuş gibi hizmetleri Türkiye'de ilk olarak hizmete sokmuştur. Sahibi olduğu Star gazetesi, Türkiye'de en çok tiraj gören gazete konumuna geldi. Uzan ailesinin yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik'te imtiyaz sözleşmeleri Haziran 2003'te iptal edildi, 3 Temmuz 2003'te de İmar Bankası ve Adabank'a el konuldu. Şubat 2004'te, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar'ın, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el koydu. 1960 doğumlu olan iş insanı, 2020 yılı itibariyle 60 yaşındadır.

Genç Parti'de Cem Uzan başkanlık koltuğunu kardeşi Hakan Uzan'a bıraktı - Resim : 3

CEM UZAN’IN ÖZEL HAYATI

Üç kez evlenen Cem Uzan ilk evliliğini Feyyaz Berker'in kızı Şebnem Berker ile yapmış olup bu evlilikten Sinan Kemal ve Dilara Gizem adlarında 2 çocuğu vardır. İkinci evliliğini ise Renç Koçibey'in kızı Alara Zeynep Koçibey ile yapmış, bu evliğinden de Emre Renç ve Yasemin Paris isminde 2 çocuğu daha olmuştur. Ardından üçüncü evliliğini ise 28 Kasım 2012'de takı tasarımcısı sevgilisi Fanny Blanchelande ile yapmıştır ve evliliği devam etmektedir. Galatasaray taraftarı olan Uzan, Galatasaray Başkanlığı'na aday olacağını açıklamıştır.

Genç Parti'de Cem Uzan başkanlık koltuğunu kardeşi Hakan Uzan'a bıraktı ile ilgili etiketler Cem Uzan TMSF Hakan Uzan cem uzan özel hayatı cem uzan kaç yaşında cem uzan kimdir hakan uzan kimdir cem uzan siyasi hayatı siyaset cem uzan siyaset
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.