Genç Osman kimdir? Nasıl öldürülmüştür?

Osmanlı tarihi deyince akla ilk gelen isimlerden olan Genç Osman'ın yaşamı ve ölüm sebebi büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Osmanlı'nın en genç padişahlarından olan Genç Osman kimdir? Nasıl öldürülmüştür? Ayrıntılar haberimizde...

Genç Osman İkinci Osman ya da Farisi olarak bilinen bir padişahtır. Osmanlı imparatorluğunun 16. padişahıdır. Henüz 14 yaşında tahta geçmesinden ötürü tarihte Genç lakabını almış bir padişahtır. Genç Osman'ın yaşamı ve neden öldüğü büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Genç Osman kimdir? Nasıl öldü? Detaylar haberimizde...

Genç Osman kimdir? Nasıl öldürülmüştür?

GENÇ OSMAN KİMDİR? 

Genç Osman 1604 yılında doğmuştur. İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babasının adı 1. Ahmed annesinin adı Hatice Sultan'dır. Yeniçeriler tarafından eşine az rastlanır bir olay neticesinde tahttan indirilmiştir. Çeşitli hakaretlere ve saldırılara maruz kalan Genç Osman daha sonra zindana atılarak boğularak öldürülmüştür. Otuz Yıl Savaşları da onun döneminde devam etmiş bir padişahtır. Ayşe Sultan, Meylişah Hatun, Akile Hatun Genç Osman'ın eşleridir. Genç Osman bu eşlerinden 3 çocuğu olmuştur.

 Genç Osman divan edebiyatı ile ilgilenen bir padişahtı. Divan edebiyatında Farisi mahlasını almıştı. Farisi mahlası ile pek çok şiir yazmıştır.

 GENÇ OSMAN'IN HAYATI VE ÖLÜMÜ

 Genç Osman anne tarafından büyük bir terbiye ile yetiştirilmişti. İstanbul'da doğan genç Osman hayatının önemli bir kısmı bu şehirde geçti. Annesi olan Hatice Sultan Genç Osman'ın eğitimine büyük önem gösteriyordu. Çocukluk çağında Arapça ve Farsçayı kısa sürede öğrendi. Yavuz Sultan Selim'den itibaren saray dışından bir kadınla evlenilmemekteydi. Saray dışından bir kadın ile evlendikten sonra bu durum halk tarafından hoş karşılanmadı. Yeniçeriler tarafından tahttan indirilen Genç Osman sürgüne gönderildi. Burada boğdurularak öldürüldü. Türbesi Sultan Ahmet Camii'nin yanında ki türbede bulunmaktadır.

 

Genç Osman kimdir? Nasıl öldürülmüştür? ile ilgili etiketler Osmanlı Osmanlı tarihi Genç Osman
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.