Resimde genç kadın mı yoksa yaşlı kadın mı görüyorsunuz?

Güney Avustralya Üniversitesi ve Flinders Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanları Eşim ve Kayınvalidem’ görselinde görüntülenen genç ve yaşlı kadını algılama şeklinin insanların yaşıyla ilgili olduğu sonucuna vardı.

393'ü Amerikalı olmak üzere toplam 22 ülkeden yaşı 18 ile 68 arasında değişen 666 kişinin katıldığı araştırma süresince 30 yaşın altında olan kişilerin tabloda daha çok genç kadını fark ettikleri, 30 yaş üzerindeki grubunsa ağırlıklı olarak yaşlı kadını algıladıkları anlaşıldı.

‘Eşim ve Kayınvalidem' görseli ilk kez 1888'de Almanya'da yayımlanan bir kartpostalda yer almıştı. 1915'te İngiliz karikatür ustası William Ely Hill, görseli kendi yorumuyla sunmuştu. 1930'daysa ABD'li psikolog Edwin Boring, çalışmayı yayınladığı bir makalede kullandıktan sonra görsel, okul kitaplarında en iyi optik illüzyon örneklerinden biri olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamıştı.

Resimde genç kadın mı yoksa yaşlı kadın mı görüyorsunuz?

Resimde genç kadın mı yoksa yaşlı kadın mı görüyorsunuz? ile ilgili etiketler Eşim ve Kayınvalidem optik illüzyon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.