GENAR Başkanı Aktaş: İmamoğlu, CHP kurumsalını belediyeye sokmadı

GENAR Araştırma şirketinin başkanı İhsan Aktaş, SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'un Millet İttifakı’nda yaşanan adaylık krizine ilişkin sorularını yanıtladı. CHP'nin adaylık stratejisinden Akşener ve Kılıçdaroğlu arasında yaşanan İmamoğlu krizine kadar pek çok noktayı mercek altına alan Aktaş, İmamoğlu'nun CHP kurumsalını belediyeye sokmadığını ifade etti. İşte İhsan Aktaş'ın dikkat çeken açıklamaları...

Millet İttifakı'nda adaylık bilmecesi devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken adaylık açıklamaları ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İBB Başkanı için “Fatih” benzetmesinde bulunması sonrası muhalefet kanadının nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur, GENAR Araştırma Başkanı, akademisyen İhsan Aktaş'a Millet İttifakı’nda yaşanan adaylık krizini ve Akşener ile Kılıçdaroğlu arasında yaşanan “İmamoğlu” ikilemini sordu.

Aktaş, muhalefet kanadının son günlerde dikkat çeken çıkışları ışığında süreci değerlendirdi.

"EKMELEDDDİN İHSANOĞLU'NUN ADAYLIĞINDAN BİR VAKADAN BAHSEDER GİBİ BAHSEDİYORLAR"

İşte İhsan Aktaş'ın açıklamaları;

Cumhur İttifakı'nın ve Millet İttifakı'nın adayının kim olacağından ziyade Cumhuriyet Halk Partisi'nin iç tartışmalarına kulak kabartacağız gibime geliyor. CHP aday belirlerken bazı kazalar yaşadı. Partililerle konuştuğumuzda Ekmeledddin İhsanoğlu'nun adaylığından bir vakadan bahseder gibi bahsediyorlar. Ekmeledddin İhsanoğlu vakası diyorlar, adaylığı demiyorlar. Başkanlık sistemine geçildikten sonra Abdullah Gül adaylığı gündeme geldi. Parti içinde büyük karışıklıklar oluşturdu. Muharrem İnce'nin şu cümlesini hiç unutmuyoruz. İnce dedi ki; Eğer Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül karşı karşıya gelirse ben Erdoğan'ı yeğlerim dedi.

"BİZİM ADAYIMIZ OLSUN KAZANIRSA EYVALLAH"

Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki bizim adayımız olsun kazanırsa eyvallah. Fakat kazanmadığı takdirde Muharrem İnce gibi genel merkezi basmaya, bizim yetkimizi elimizden almaya gelmesin. Sayın Kılıçdaroğlu bu bakış açısında bir çerçeve çizdi. Kişilerin dürüst olması lazım bir de devlet bilmesi lazım dedi. Burada yeni bir durum ortaya çıkmadı aslında. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İYİ Parti ile İmamoğlu dayanışması her zaman İmamoğlu CHP dayanışmasından öncedir. Hatta şöyle bir cümle kurmak çok da iddialı olmaz. Bir yönüyle Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi kurumsalını belediyeye sokmadı, İYİ Parti'yi merkeze aldı, CHP'yi, HDP'yi belki Saadet Partisi'ni dış unsurlar gibi idare etmeye çalıştı.

GENAR Başkanı Aktaş: İmamoğlu, CHP kurumsalını belediyeye sokmadı ile ilgili etiketler İYİ Parti CHP Ekrem İmamoğlu Kılıçdaroğlu akşener

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.