Gen İlaç'tan SMA ilacı müjdesi: Ruhsat onayı çıktı!

Gen İlaç'a SMA hastalığında Türkiye'de kullanılan tek ilaç için Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat onayı çıktı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şimdiye kadar yurt dışından temin edilen SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastalığının tedavisinde kullanılan, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bedeli karşılanan tek tedavi yöntemi olan “Nusinersen Sodyum” etken maddeli, “SPINRAZA 12 mg/5 ml Intratekal Enjeksiyonluk Çözelti” adlı ilaca ilişkin olarak yapılan ruhsat başvurusunun olumlu sonuçlandığı bildirildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 29.11.2022 tarihli yazısında, Gen İlaç adına ilaç ruhsatının 25.11.2022 tarih ve 2022/677 numara ile düzenlendiğini bildirdi.

Böylece şirketin ilgili ilaç için ruhsat almasıyla şimdiye kadar SGK ile şirket arasında yapılan alternatif geri ödeme sözleşmesiyle temin edilen ilacın satış ve pazarlama hakları Gen İlaç’a verilmiş oldu. Şirket, söz konusu ilacın Türkiye’de SMA hastalığının tedavisi için kullanılabilecek tek ilaç olduğunu da belirtti.

Gen İlaç tarafından yapılan diğer açıklamalarda ilacın, şirketin 2023 yılı toplam satışlarına katkısının mevcut kur ile 1,1 milyar TL ile 1,25 milyar TL arasında olması beklendiği aktarıldı.

Kaynak: Investing

Gen İlaç'tan SMA ilacı müjdesi: Ruhsat onayı çıktı! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.