'Gemimize baskın yapanlara gereken cevap verilmelidir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, Türk gemisinin hukuksuz şekilde aranmasına tepki göstererek, "Yapılan baskını şiddetle kınıyorum. Bizim gemimize uluslararası sularda baskın yapanlara gereken cevap verilmelidir" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki CHP grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Biz insanlar arasında ayrım yapmayız. Hangi kimlikten olursa olsun. Hangi yaşam tarzından olursa olsun herkese saygı duymak CHP'lilerin temel görevidir. Bizi diğer partilerden ayıran temel nokta budur. Bizim sevdamız Türkiye'dir. Biz ayrım yapmayız.

METRO İNŞAATINDA İKİ İŞÇİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN DAVA

Adalet diyoruz. Adaleti sağlayacak kişiler hakimlerdir. Vicdanının da sesini dinlemek zorundadır hakimler. Adalet önce insanın vicdanında olmalıdır. Bostancı-Dudullu Metro Hattı'nda iki işçi hayatını kaybetmişti, bu iki aileyi ziyaret etmiştik ben ve arkadaşlarım. Akif Hamzaçebi davaları izleyeceğim demişti. Dün tarihi bir karar çıktı. 5'li çete diye tanımladığımız grubun yaptığı metro inşaatında firmaların yetkilileri ve alt yüklenici firmaların yetkilileri ertelenmeksizin 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Her şeye karşın bu memlekette hakimler var. O hakimleri şükranla anmak da bizim temel görevimiz.

Bir vali devlet adına konuşabilir, bulunduğu ilde devleti temsil eder. 3 kişiye arabada Türk Bayrağı bulundurma yetkisi verilmiştir, bunlardan birisi de validir. Devlet adamı gibi konuşur. Sıcak siyasetin içine girmez. Devlet olmanın, adalet getirmenin ölçüsü valide belli olur. Vali taraf tutuyorsa, bazı insanları düşüncelerini açıkladılar diye azarlıyorsa bu olmaz. Diyarbakır valimiz işsizlikle ilgili açıklama yapıyor, 'Mesele işsizlik değil, iş beğenmemedir' diyor. Bunun üzerine il başkanına telefon ettim, gerçekten böyle bir tablo var mı, 'hayır, binlerce insan işsiz' dedi. 'İnsanlar kilometrelerce iş kuyruğuna giriyorlar' dedi. Polis alarma geçti, valiliğe yaklaşamadılar.

TÜRK GEMİSİNE HUKUKSUZ ARAMA

Bizim bir gemimiz usulsüz bir şekilde arandı. Kaptan dahil. Eller havada. Ne oluyor Allah aşkına? Benzer bir olay İsrail'e gidişte olmuştu. Yine uluslararası sularda, İsrail askerleri bizim vatandaşlarımızı silahla öldürmüşlerdi. Biz dava açtık, hep birlikte karşı çıktık. Ne oldu? Bir gece yarısı Meclis'ten çıkan kanunla, Türkiye, açtığı davadan vazgeçti. AK Partili kardeşlerim acaba bunu biliyorlar mı? Filistin davasına sahip çıkmak için oraya gidenler öldürüldüler, tazminat istendi İsrail ben tazminat vermem, vakıfa bağışta bulunabilirim dedi. Utançlarından gece yarısı kanunla geçirdiler. Benzer bir olay şimdi yaşandı. Almanya ve İtalya'yı şiddetle kınıyorum. Baskın dolayısıyla. Hükümetten bu konuda çok açık, net bir yanıt bekliyoruz. Batı'nın Türkiye'ye karşı çifte standart uyguladığını hepimiz biliyoruz. AB yetkililerine söyledim. En açık örneği Kıbrıs'tır.

EĞİTİM SİSTEMİ TEPKİSİ

Öğretmenler dünyanın bütün saygın ülkelerinde el üstünde tutulur. En başta saygı duyulacak kişi olarak görülürler. Öğretmenler, sadece çocuklarımızı yetiştirmezler, içinde bulundukları toplumun da kanaat önderleridir. Kırsalda veya kasabada derdi olan birisi, bunu en iyi öğretmen bilir der, kapısını çalar. Öğretmen aynı zamanda, hiçbir mesleğe nasip olmayan güven timsalidir. Bütün anne babalar, çocuklarını büyük bir özgüven içinde getirir, öğretmene teslim eder. Öğretmen yaşam boyu eğitimin ne kadar önemli ve değerli olduğunu çok iyi bilir. Eğitim bu kadar önemliyken, eğitimimiz gerçekten milli mi? Hem milli hem evrensel değerlerle uyum içinde mi? En temel düzenleme, 5 AK Partili milletvekili tarafıdan kanun teklifi olarak verildi, hiçbirisi öğretmen değil. Bunu çocuklarını okula gönderen AK Partili annelere söylüyorum. Senin çocuğunu 18 yıldır denek olarak kullanıyorlar, denek. Biz bunu düzelteceğiz. Öğretmene, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren büyük önem verildi. Öğretmenler Günü'ndeyiz, öğretmenlerin sevinmesi gerekmez mi? Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin dertleriyle uğraşıyoruz. Geldiğimiz nokta bu. Liyakatin yerini torpil alınca, liyakatsiz birçok kişi eğitimi yönlendirmek için getirildi. Öğretmenin yeni kitapları, bilim kitaplarını, dergileri okuması lazım. Hangi parayla? Geçinemiyorlar.

'Gemimize baskın yapanlara gereken cevap verilmelidir' ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu chp grup toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.