Gemi Gabon'un Gentil Limanı'na demirledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk gemisine Nijerya açıklarında korsan baskınla ilgili "Biraz önce kaptanla görüştüm gemi Gabon karasularında. Gemi limana yanaşmak için bekliyor. " dedi. Çavuşoğlu'nun ardından açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geminin Gabon'un Gentil Limanı'na demirlediğini bildirdi.

Nijerya açıklarında Türk gemisine yapılan korsan baskınıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi.

NTV'ye konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, biraz önce kaptanla görüştüğünü ve geminin Gabon karasularında olduğunu söyledi. Geminin güvenli şekilde limana yanaşmak için beklediğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Gabon'dan da teknik personel talebinde bulunduk. Gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri yapacağız." dedi.

Vatandaşların kurtarılması için görüşmelerin koordineli bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar. Süreci yakından takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaptanın moralinin iyi olduğunu, personelin de iyi olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizin naaşı var onu da gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri başlatacağız." diye konuştu.

BÜYÜKELÇİ'DEN AÇIKLAMA

Türkiye'nin Librevil Büyükelçisi Nilüfer Erdem Kaygısız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''Gemimizin Port-Gentil Limanı'na demirlemesini bekliyoruz. Botlarla gemiye gideceğiz'' dedi.

Bakan Karaismailoğlu'ndan açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan gemi saat 11.00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirledi." açıklamasında bulundu

NE OLDU?

Nijerya açıklarında seyreden Mozart isimli Türk konteyner gemisi korsan saldırısına uğradı. Korsanların silahlarla baskın düzenlediği gemideki, Azeri bir gemici hayatını kaybetti. Korsanların 15 denizciyi rehin alarak gemiden ayrıldığı belirtildi.

4. KAPTAN O ANLARI ANLATTI

Saldırı sonrası temas kurulan 4. Kaptan Furkan Yaren, 2. Mühendis Farman Ismayılov'un hayatını kaybettiğini ve kendisinin bacağından yaralandığını söyledi. Gemiden 15 kişinin darbedilerek kaçırıldığını açıklayan 4. Kaptan, geriye sadece Baş Mühendis Süha Tatlıgül ve yağcının kaldığını söyledi. Ayrıca yağcının vücuduna şarapnel isabet ettiğini de ifade eden Yaren, korsanların Radar, ECDIS gibi seyir cihazlarının kablolarını söktüğünü ve kör bir şekilde seyir yaptıklarını aktardı.

 

Gemi Gabon'un Gentil Limanı'na demirledi ile ilgili etiketler Türk Gemi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gabon
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.