Kırmızı kuşak neden bağlanır? Geline kırmızı kuşak neden bağlanır?

Gelin Kuşağı nasıl bağlanır merak ediliyor. Türkiye'de uygulanan adetler arasında en çok konuşulan adetlerden olan Gelin Kuşağı bağlama adeti, düğünlerde sık olarak uygulanıyor. Peki gelinin beline kırmızı kuşak neden bağlanır? Ancak kuşak bağlanırken nelerin yapılması gerektiği, hangi duaların edildiği çok da bilinmeyen detaylar.

Gelin Kuşağı nasıl bağlanır sorusunun yanıtı haberimizde. Gelinin kuşağına kırmızı kuşak neden bağlanır ?Özellikle yaz mevsiminde sayıları artan düğünlerde en çok uygulanan adetlerden olan gelin kuşağı bağlama sırasında hangi duaların edilmesi gerektiği haberimizde.

GELİN KUŞAĞI NASIL BAĞLANIR?

Gelin kuşağını genelde gelinin babası ya da abisi bağlar. Kuşağın bağlanması esnasında yapılması gereken bir takım uygulamalar yani adetler vardır. Bu adetler arasında yaygın olarak kullanılanlara maddeler halinde göz atalım;

Çoğu yerde gelin kuşağı bağlanmadan önce damattan kuşak parası istenir. (İstenmese de olur.)
Daha sonra gelin kuşağı gelinin beline besmele ile birlikte 3 kere bağlanıp çözülür. Üçüncü ve son bağlamada çözülmez. (Kuşak her seferinde tamamen çözülmelidir.)
Daha sonra gelinin etrafında ele alınan bıçakla birlikte 3 tur dönülür.
Daha sonra gelinin başı kıbleye doğru 3 kere eğilir. (Namazda rükuya varır gibi. Ancak sadece gelinin başı eğilir.)

Farklı Bir Gelin Kuşağı Bağlama Adeti

Yine 3 kere besmele ile kuşak bağlanır.
İlk bağlamada besmele çekilir, Allat mesut etsin denir ve bağlanır.
İkinci bağlamada besmele çekilir, Allah ayırmasın denir ve bağlanır.
Üçüncü ve son bağlamada besmele çekilir, Allah yuvanızı bozmasın denir ve bağlanır.
Bu iki gelin kuşağı bağlama adetinde istediğinizi uygulayabilirsiniz. Önemli olan gelinin sahipsiz olmadığını göstermek, mutlu bir yuvası olması için içinizden geçen duayı yüce Allah’a ulaştırmaktır.

GELİN KUŞAĞINI KİM BAĞLAR?

Gelin kuşağının bölgelere ve yörelere göre değişiklik gösterse de genel olarak gelinin erkek kardeşi tarafından bağlandığı bilinmektedir.

kaynak:sosyolife

Kırmızı kuşak neden bağlanır? Geline kırmızı kuşak neden bağlanır? ile ilgili etiketler Düğün gelin kuşağı nasıl bağlanır
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.