Gelinim Mutfakta Tulumba tatlısı tarifi! Evde kolay Tulumba tatlısı malzemeleri

Gelinim Mutfakta Tulumba tatlısı tarifi! Evde kolay Tulumba tatlısı malzemelerini araştırdık. Evde kolayca yapılabilen Tulumba tatlısı tarifini derledik. İşte, Gelinim Mutfakta Tulumba tatlısı tarifi! Evde kolay Tulumba tatlısı malzemeleri...

Gelinim Mutfakta Tulumba tatlısı tarifi! Evde kolay Tulumba tatlısı malzemelerini derledik. Yapımı kolay olan ve vatandaşlar tarafından sevilen Tulumba tatlısı için evde yapabileceğiniz en kolay tarif. 

Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler sizlerinde evde kolayca yapabileceğinizTulumba tatlısı tarifi ile yarıştılar. Tadı ile kaynanaların damağında kalan bu enfes Gelinim Mutfakta Tulumba tatlısı tarifi veTulumba tatlısı malzemeleri nelerdir derledik. İşte, Gelinim Mutfakta Tulumba tatlısı tarifi! Evde kolay Tulumba tatlısı malzemeleri...

Tulumba Tatlısı Malzemeleri

İlk olarak hamuru için;

-2 bardak su

-2,5 su bardağı un

-1 yemek kaşığı kadar tereyağı

-1 çay kaşığı toz şeker

-Yarım çay kaşığı tuz

-3 adet yumurta

-3 yemek kaşığı irmik

-1 yemek kaşığı limon suyu

Şerbeti için;

-3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

-2 yemek kaşığı limon suyu

*İsteyen değişiklik yaparak, şerbete ek olarak 2 paket vanilya da ekleyebilir. İsteyen ise 1 çay kaşığı tarçın ile tatlandırabilir. 

Kızartmak İçin;

-Ayçiçek yağı

Gelinim Mutfakta Tulumba tatlısı tarifi! Evde kolay Tulumba tatlısı malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı

-İlk önce Tulumba tatlısı yapmak için şerbetini hazırlamamız gerekmektedir. Şerbeti hazırlamak için şekeri ve suyu uygun bir tencereye alınız, kaynamaya başladığında kısık ateşte 30-35 dakika koyu kıvama gelene kadar kaynatınız, ardından limon suyunu ekleyin ve ılınmaya bırakınız.

-Şerbetin tamamen soğumasını bekleyiniz tercih edenler buzdolabına da kaldırabilir. Şerbetin çok soğuk olması gerekmektedir, şerbet tamamen soğuduktan sonra hamuru hazırlamaya başlayabilirsiniz.

-Hamuru için önce tencereye suyu, tereyağını, şekeri, tuzu ekleyip bunları kaynatınız.

-Ununuzu eledikten sonra kaynamış olan su karışımına birden ekleyiniz, tahta kaşıkla hemen ve bütün gücünüzle karıştırınız ardından ocağın ayarını kısık dereceye getiriniz. 4-5 dakika hiç durmadan karıştırınız ve hamuru bu şekilde pişiriniz.

-Hamurun soğuması için bir kenara alınız. Hamur biraz dinlendirdikkten sonra, yumurtaları teker teker hamura kırınız ve mikser ile iyice karıştırınız. 

-Yumurtaları hamura yedirdikten sonra, limon suyunu ve irmiği ekliyoruz, mikserle tekrar 5 dakika yüksek ayarda karıştırmaya başlayınız. Parlak ve yapışkan bir hamur olması gerekmektedir.

-Kızartmak için yağı geniş bir tencereye alınız ve yüksek ayarda ısıtmaya başlayınız. Tercihen isterseniz tulumbaları soğuk yağa sıktıktan sonra, yağın altını açabilirsiniz fakat bu durumda  tekrar yağı soğutmanız gerekecektir. 

-Büyük bir bez sıkma torbasına yıldız uç takınız ardından torbanın yarısına kadar hamuru ekleyiniz.

-Hamurdan istediğiniz boyutta olacak şekilde yağa sıkınız ve bir makas yardımı ile kesiniz.

-Yüksek derecede olan yağın altını kısıp, ağır, çıtır ve içi pişmesi için yavaşça pişirelim.

-Kevgir yardımı ile ara sıra karıştırarak karamel renk alana kadar pişiriniz.

-Pişen tulumbaları yağdan alıp hemen soğuk şerbete koyunuz. 2-3 dakika şerbette bekletiniz.

Tulumba Tatlısı Püf Noktası 

Şerbetinizin yapımında en önemli nokta koyu kıvamlı ve çok soğuk olması, şerbetin ılınmamasına özen gösteriniz, gerekirse buz dolu kabın içine yerleştiriniz ve ılınmasını engelleyiniz.

Sıcak tulumbaları ekledikçe şerbetiniz ılınmaya başlayacaktır. Tulumbaları kısa bir sürede kızartmaya çalışmayın ağır ağır pişirin, ne kadar ağır pişerse o kadar güzel olacaktır. Hazır alınan tulumba tatlısı gibi 3-4 gün çıtırlığını ve tazeliğini korumasını beklemeyiniz çünkü onlar katkı maddeli mix unlar kullanılmaktadır. 

Gelinim Mutfakta Tulumba tatlısı tarifi! Evde kolay Tulumba tatlısı malzemeleri ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Tulumba Tatlısı tarifi nasıl yapılır? malzemeleri evde kolay tulumba tatlısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.