Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye elma dolması tarifi nedir, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye elma dolması tarifi nedir, malzemeleri nelerdir vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sizler için bu enfes tatlının tarifini derledik. İşte, Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye (elma dolması) tarifi yapılışı ve malzemeleri…

Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye elma dolması tarifi nedir, malzemeleri nelerdirderledik. Tadı damağınızda kalacak olan bu enfes tarif terkıb-i tuffahiyye (elma dolması) yapılış kolaylığı ile kısa sürede sofralarınızı süsleyecek.

Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye (elma dolması) tarifi yapılışı ve malzemeleri neler  merak eden okurlarımız için detayları ile haberimizde. İşte, Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye (elma dolması) tarifi yapılışı ve malzemeleri…

Terkıb-i Tuffahiyye Elma Dolması Malzemeleri

-6 adet sert yeşil elma

-600 gram kuşbaşı kuzu eti

-200 gram koyun kıyması

-500 gram siyah üzüm

-2 tatlı kaşığı tane sumak

-2 çorba kaşığı pirinç

-150 gram badem

-150 gram kuru kayısı

-Yarım limonun suyu

-Yeteri kadar su

-Tuz

-Karabiber

Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye (elma dolması) tarifi yapılışı ve malzemeleri

Terkıb-i Tuffahiyye (Elma Dolması)  Tarifi

-Üzümlerinizi 1.5 su bardağı su ve sumakla birlikte 5 dakika kaynatınız. Ardından ocağı kapatıp 5 dakika bekletiniz ve suyunu süzüp kenara alınız.

-Pirincinizi yıkayıp 15-20 dakika boyunca tuzlu ılık suda beklettikten sonra yıkayıp süzünüz.

- Bademleri 10 dakika kaynar suda bekletiniz ve ardından kabuklarını soyunuz.

-Kayısılarınızı ikiye bölüp, ılık suda 30 dakika bekletiniz.

-Etinizi yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye alınız. Üzerine 1 su bardağı sumaklı üzüm suyu ekledikten sonra bir taşım kaynatınız. Daha sonra ocağı iyice kısıp, yumuşayana dek pişiriniz.

-Elmaların üstünü kapak olarak kullanılacağı için kapak şeklinde kesiniz. Düz durabilmesini sağlamak için dip kısmını da hafifçe kesiniz. Elmaların içlerini temizleyip, kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletiniz.

-Kıymanızı bir kaba alıp üzerine pirinç, tuz, karabiber, 3 çorba kaşığı su ilave edip harmanlayınız. Hazırladığınız harcı elmalara eşit olarak paylaştırınız. Ardından kapaklarını kapatınız.

- Pişen etinizi tencereye alınız. Üzerine elmaları dizip, kalan sumaklı üzüm suyundan 1 su bardağını tencereye ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakınız. Kaynamaya başladığında ocağı iyice kısınız.

-10 dakika pişirdikten sonra kayısı ve bademleri ekleyiniz. 10 dakika kadar daha pişirip ocaktan alınız.

-Elma dolmalarınızı servis tabağına aktarabilirsiniz. Etrafına etli karışımı da yerleştirip servis yapınız.

Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye elma dolması tarifi nedir, malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Terkıb-i tuffahiyye tarifi nasıl yapılır? nedir malzemeleri neler Elma Dolması
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.