Gelinim Mutfakta Sebzeli Kiş tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Sebzeli Kiş tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir merak ediliyor. Çayın yanına tuzlu bir şeyler yemek isterseniz Gelinim Mutfakta Sebzeli Kiş tarifi tam size göre.

Beğenilen tadı ile Sebzeli Kiş tarifi bugün Gelinim Mutfakta yarışmacıları tarafından denendi. Kolay ve hızlı yapımı ile Gelinim Mutfakta Sebzeli Kiş tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir soruları vatandaşlar tarafından merak edildi.

Kanal D ekranlarında Seda Sayan’ın sunduğu Gelinim Mutfakta’da yapılan Sebzeli Kiş tarifi gündem oldu. Bizde sizler için evde kolayca yapabileceğiniz Gelinim Mutfakta Sebzeli Kiş tarifi nasıl yapılır ve malzemelerini derledik.

Sebzeli Kiş Malzemeleri

Hamuru için malzemeler

-250 gr un

-50 gr tereyağ

-50 gr yaklaşık 3 kaşık soğuk su

-5 gr tuz

-3 adet yumurta sarısı

İç Harcı için malzemeler

-1 adet rendelenmiş kabak

-100 gr ıspanak

-1 ya da 2 adet rendelenmiş havuç

-1 adet soğan

-1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-250 gr krema

-3 adet yumurta sarısı

-3 gr tuz

-Karabiber, pul biber

-40 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Gelinim Mutfakta Sebzeli Kiş tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Sebzeli Kiş Tarifi

-Bir kaseye aldığımız yumurta sarıları ve suyu çırpınız.

-Bir çırpma kabında un ve tuzu harmanlamaya başlayınız. Daha sonra küp şeklinde kestiğiniz tereyağı parçalarını ekleyin ve parmak uçlarınızla una yedirerek eziniz. Kum gibi bir kıvama gelene kadar ezmeye devam ediniz.

-Yumurtalı su karışımınızı ekleyip, bir hamur olana dek yoğurunuz.

-Biraz elinizle hamuru yayarak düzleştirip streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında dinlendirmeye bırakınız.

-Hamur dolapta dinlendikten sonra tezgahı hafif unlayın ve hamuru merdane ile açarak 23 cm'lik tart kalıbınızdan biraz daha geniş olacak şekle getiriniz. Hamuru merdaneye dolayarak kalıbınızın üzerine örtünüz ve iç kısımlarını da elinizle yerleştiriniz. Ardından kenardan taşan fazlalıklar için kenar kısımlarından merdane ile geçiniz.

-Hamuru buzdolabında 20 dakika bekletiniz. O esnada ise fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayınız.

-Dolaptan çıkartıp çatalla tabanında delikler açınız ve içine kenarından hafif taşacak şekilde yağlı kağıt veya alüminyum folyo yerleştirip içini kuru nohut veya mercimekle doldurunuz.

-Fırına verdikten sonra yaklaşık 25-30 dakika kenarları kızarıncaya dek pişiriniz.

-Kenarları kızaran hamuru fırından çıkartınız ve içindekileri aşıp bu kez tabanının kızarması için tekrar 15-20 dakika kadar fırına veriniz. Bu esnada ise harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz.

İç Harcının Yapılışı

-Bir tavaya zeytinyağı ve yemeklik küp küp doğranmış soğanınızı koyup 2 dakika boyunca kavurunuz.

-Havuçları ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra kabak ve küçük küçük doğranmış ıspanakları ekleyiniz. Hepsi pişip yumuşayana kadar kavurmaya devam ettikten sonra pişince altlarını kapatınız.

-Orta boy bir kase içine krema, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve pul biberi birbirleriyle karışana dek çırpınız. İçine soğuyunca sebze karışımını ekleyip spatula yardımı ile karıştırınız.

-Fırından hamurunuz çıkar çıkmaz içine bu hazırladığınız sebzeli kremalı harcı döküp kaşar peynirinizi serpiştirip yeniden fırınlayınız.

-Üzeri güzelce kızardıktan sonra alabilirsiniz. Çıkınca ılımasını bekleyip ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Gelinim Mutfakta Sebzeli Kiş tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Sebzeli Kiş tarifi nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.