Gelinim Mutfakta sac kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta sac kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir merak ediliyor. Ankara’nın yöresel lezzetlerinden enfes sac kavurma tarifini derledik. Gelinim Mutfakta sac kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir haberimizde.

Gelinim Mutfakta sac kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir merak ediliyor. Kanal D’nin sevilen yemek programı Gelinim Mutfakta’da bugün Ankara’nın yöresel lezzetlerinden biri olan sac kavurma tarifi yapıldı. Sizler için Gelinim Mutfakta sac kavurma tarifi nasıl yapılır ve malzemeleri neler haberimizde.

Sac Kavurma Tarifi Malzemeleri

-2 yemek kaşığı sıvı yağ

-1 kg. kuşbaşı et

-2 adet soğan

-3 adet köy biberi

-2 adet domates

-1 yemek kaşığı tereyağı

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çay kaşığı pul biber

-1 çay kaşığı kekik

Gelinim Mutfakta sac kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Sac Kavurma Tarifinin Pişirme Önerisi

Eğer sac tavanız yoksa dilerseniz onun yerine ince tabanlı vok tavada da pişirebilirsiniz.

Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

-Sac tavanızın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup kızdırmaya başlayınız. Daha sonra üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu/dana etinizi ilave ediniz.

-Kuşbaşı etlerinizi yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurunuz. Etleriniz hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanınızı tavaya ilave edebilirsiniz. Soğanlar ve eti karıştırmaya devam ediniz.

-Soğanlarınızda sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sac kavurmanın altı yüksek ateşte piştiğinden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırmayı unutmayınız.

-Biberlerimizde sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş ve küp doğranmış domateslerimizi ekleyiniz.

-Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyiniz ve karıştırmaya devam ediniz.

-Baharatların tümünü ekleyerek, 2-3 dakika karıştırdıktan sonra ocağınızın altını kapatıp sıcak olarak servis ediniz.

Gelinim Mutfakta sac kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Sac Kavurma tarifi nasıl yapılır? malzemeleri neler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.