Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Volovan tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Volovan tarifi ve malzemeleri nelerdir merak ediliyor. Enfes tadı ile vatandaşların evlerinde kolay ve pratik bir şekilde yapabileceği Patlıcanlı Volovan tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Volovan tarifi ve malzemeleri nelerdir merak ediliyor. Kanal D’nin sevilen programı Gelinim Mutfakta’da bugün yapılan Patlıcanlı Volovan tarifi gündem oldu. Tadı ve görüntüsü ile misafirlerinize de sunabileceğiniz Patlıcanlı Volovan tarifi ve malzemelerini derledik. İşte, Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Volovan tarifi…

Patlıcanlı Volovan Tarifi İçin Malzemeler

-12 milföy hamuru

-2 patlıcan

-1 yemek kaşığı tahin

-1 diş sarımsak

-1 çay kaşığı kırmızı pul biber

-1 yumurta sarısı

-Tuz

-Karabiber

Süslemek için

-Taze kekik

Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Volovan tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Patlıcanlı Volovan tarifi nasıl yapılır?

- Milföy hamurlarını yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletiniz. Ardından yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesiniz.

-12 tanesini kenarlarından 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıp yardımı ile ortasından keserek halka şeklini veriniz.

-Halka şeklini verdiğiniz hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırınız. Ardından yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye diziniz.

-Hazırladığınız hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısını sürünüz ve 200 dereceye ayarlanmış olan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakınız.

-Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyip kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alınız.

-Daha sonra içine sarımsak rendeleyiniz. Tahin, tuz, karabiber, pul biber ekleyip karıştırmaya başlayın. Karışımı volovanların içine doldurup üzerlerine taze kekik ile süs yaparak servis yapabilirsiniz.

Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Volovan tarifi ve malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Patlıcanlı Volovan tarifi nasıl yapılır? malzemeleri neler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.