Gelinim Mutfakta Padişah Yastığı tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Padişah Yastığı tarifi merak ediliyor. Bu enfes tatlı ile misafirleriniz ve ailenizi şaşırtacak. Gelinim Mutfakta Padişah Yastığı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir detayları ile haberimide.

Gelinim Mutfakta Padişah Yastığı tarifi nasıl yapılır sizler için derledik. Osmanlı’nın padişahlarının süslü yastıklarına benzetilen bu enfes tatlı ihtişamı ile herkesi şaşırtacak. Gelinim Mutfakta Padişah Yastığı tarifi ile gelinler bugün kıyasıya yarışacak.

Merak edilen Gelinim Mutfakta Padişah Yastığı tarifini sizler için derledik. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz Padişah Yastığı tarifimiz yaklaşık olarak 10 kişiliktir. Peki, Gelinim Mutfakta Padişah Yastığı tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Padişah Yastığı için Malzemeler

-1 yemek kaşığı hindistan cevizi

-1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Keki için:

-4 adet yumurta

-1 su bardağı toz şeker

-1/2 çay bardağı ılık su

-1.5 su bardağı un

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

Kreması için:

-1 su bardağı soğuk süt

-1 paket toz krem şanti

-3 yemek kaşığı süzme yoğurt

Şerbeti için:

-2 su bardağı toz şeker

-3 su bardağı su

Gelinim Mutfakta Padişah Yastığı tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Padişah Yastığı Tarifinin Püf Noktası

Bu tarifte hem kek, hem de şerbet soğuk olması çok önemlidir. Kremasında süzme yoğurt yerine labne peyniri de tercih edebilirsiniz.

Padişah Yastığı Tarifi Nasıl Yapılır?

-İlk olarak şerbetini hazırlayarak başlayınız. Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alınız ve şeker eriyene dek karıştırınız. Daha sonra, ocağın altını açıp, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakınız.

-Keki için; şeker ve yumurtaları köpük kıvamına gelene dek mikserle çırpınız. Bu yaklaşık 5 dakikaya tekabül etmektedir. Ardından ılık suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin. ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ediniz.

-Biraz daha çırptıktan sonra kek hamurunuz hazır olacaktır.

-24 cmlik kelepçeli bir kek kalıbının dibine yağlı kağıt serin ve üstüne hazırladığınız kek hamurunu boşaltınız. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarıp, kürdan testini geçene dek yaklaşık 35 dakika pişiriniz. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın yoksa kekiniz söner.

-Kek pişerken kreması için gerekli olan krem şanti ve sütü mikserle çırpın ve içine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın, soğuması için dolaba kaldırınız.

-Kek piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekledikten sonra, kelepçeli kalıptan çıkartıp, enine ortadan ikiye bölünüz. Kekin alt tarafını bir servis tabağına alın ve etrafına kelepçeli kalıbı tekrar geçirin. Kekin üst tarafını da ayrı bir servis tabağına alınız.

-Her iki kek parçasını da eşit şekilde olacak biçimde, soğumuş olan şerbetle ıslatınız.

-Kelepçeli kalıbın içinde duran kekin üstüne, dolapta soğumuş olan kremayı dökün ve onun da üstüne ayrı bir tabakta ıslatılmış olarak duran diğer keki, ters çevirerek kapatınız.

-Bu şekilde buzdolabında bir gece beklettikten sonra, ertesi gün kalıptan çıkartın ve üstünü, hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Gelinim Mutfakta Padişah Yastığı tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Padişah Yastığı tarifi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.