Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta programında bugün yapılan Oruk Kebabı tarifi gündem oldu. Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları ile haberimizde.

Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir merak ediliyor. Kanal D’nin sevilen yemek yarışması Gelinim Mutfakta’da Seda Sayan günün yemeğini açıkladı. Gelinim Mutfakta’da Oruk Kebabı rüzgarı esti.

Birbirinden yetenekli dört yarışmacının çeyrek altın için el lezzetlerini gösterdiği  Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler ve püf noktalarını araştırdık. İşte, Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı tarifi nasıl yapılır?

Oruk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

-600 gram kuzu kıyma

-4 yemek kaşığı ince bulgur

-1 adet orta boy kuru soğan

-1/2 çay kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı nane

-2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Servisi için:

-1 adet tırnak pide

-2 adet orta boy yeşil sivri biber

Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Oruk Kebabı Tarifinin Püf Noktası Ne?

-Kullandığınız ince bulgurunuzu 1/2 oranında sıcak suda bekletiniz. Tercihen yağlı kuzu kıyma kullanmanız öneririz. Arzuya göre kullandığınız dana kıymanın içine %10 oranında çekilmiş kuyruk yağı da katılabilir.

Oruk Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi

Şiş yerine yassı köfteler halinde hazırlayabileceğiniz kebabı, yağsız tavada ve kısık ateşte ters yüz ederek yapabilirsiniz.

Oruk Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

-İnce bulgurunuzu küçük bir kaba alınız. 2 yemek kaşığı sıcak suyla ıslatıp şişmesi için üzerini streç filmle kapatınız. Daha sonra 8-10 dakika kadar dinlendirin.

-Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanınızı rendenin ince tarafıyla rendeleyiniz.

-Rendelenmiş kuru soğanız ve şişen ince bulgurunuzu tuz, nane ve kırmızı pul biber ilavesiyle geniş bir tepside yoğurmaya başlayınız.

-Yağlı kuzu kıymanızı tepsiye alıp özleşene kadar tüm malzemeyi iyice yoğurmaya başlayınız.

-Hazırladığınız harcı dört eşit parçaya bölünüz. Üzeri hafifçe yağlanmış şişlere, kıyma harcını parmaklarınızı ıslatarak yayınız.

-Yapabiliyorsanız mangalda, ızgarada ya da fırında iyice kızarana kadar pişiriniz.

-Servisinde kullanacağınız tırnak pideyi minik küpler halinde kesiniz. Biberleri közleyip, kızarıp yağını salmakta olan oruk kebaplarını pide üzerine aldıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Oruk Kebabı nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.