Gelinim Mutfakta kuru erikli sulu köfte tarifi yapımı ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta’da bugün yine enfes bir tarif bizleri bekliyor. Gelinim Mutfakta kuru erikli sulu köfte tarifi yapımını ve malzemelerini derledik. İşte, Gelinim Mutfakta kuru erikli sulu köfte tarifi…

Gelinim Mutfakta kuru erikli sulu köfte tarifi alışıla gelmiş olan sulu köfte tarifini sizlere unutturacak . Kanal D’nin sevilen yemek yarışması Gelinim Mutfakta kuru erikli sulu köfte tarifi ile bugün yine çok konuşulacak. İşte, 20 dakikada hazırlayıp 30 dakikada pişirebileceğiniz kolay tarifi ile Gelinim Mutfakta kuru erikli sulu köfte tarifi ve malzemeleri…

Kuru Erikli Sulu Köfte Tarifi Malzemeleri

-500 gram dana kıyma

-1 adet büyük boy rendelenmiş soğan

-1 demet maydonoz

-1 silme tatlı kaşığı tuz

-1 silme tatlı kaşığı karabiber

-1 tatlı kaşığı kimyon

-1 tatlı kaşığı zerdeçal

-1 tatlı kaşığı kekik tercih edenler için

-1 adet büyük boy patates

-1 adet büyük boy havuç

-2 yemek kaşığı salça

-3 yemek kaşığı un

-5 yemek kaşığı zeytinyağı

-5 adet kuru erik

-1 tepeleme yemek kaşığı kuru nane

Gelinim Mutfakta kuru erikli sulu köfte tarifi yapımı ve malzemeleri

Kuru Erikli Sulu Köfte Tarifinin Püf Noktası

Şekil verdikten sonra köfteleri vaktiniz olursa yarım saat buzdolabında dinlendirmeniz köftenizi daha da lezzetlendirecektir. Dilerseniz aroma katması için yemeğin suyuna da bir iki tane kuru erikten eklenebilir.

Kuru Erikli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

-Köfte harcı için kıyma, soğan, maydonoz, küçük küçük doğradığımız kuru mürdüm erikleri ve baharatları bir kaba alıp yoğurmaya başlayınız.

-Hazır olan köfte harcını ceviz büyüklüğünde olacak şekilde dağılmamaları için biraz una bulayınız.

-Köfteleri pişirmek için geniş bir tencereye zeytinyağı ve salçayı alıp kavurunuz İrice doğradığımız patates ve havucu da katıp biraz daha kavurduktan sonra üzerine sıcak su dökünüz.

-Yemeği tatlandırmak içi köfteye eklediğimiz baharatlardan yemeğin suyuna da biraz ekliyoruz ve şekil verdiğimiz köfteleri de ekleyerek yemeğin altını kısık ateşe aldıktan sonra pişmeye bırakıyoruz.

-Pişince yemeğiniz servise hazır olacaktır.

Gelinim Mutfakta kuru erikli sulu köfte tarifi yapımı ve malzemeleri ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Kuru erikli sulu köfte tarifi nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.