Gelinim Mutfakta ıspanaklı kol böreği tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün gelinlerin el lezzetini değerlendirecek olan kayınvalideler ıspanaklı kol böreği tadacaklar. Sizler için enfes tarifi ile Gelinim Mutfakta ıspanaklı kol böreği nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir araştırdık.

Gelinim Mutfakta yarışması ile el lezzetlerini ortaya koymaya çalışan 4 iddialı gelin bugün menüde ıspanaklı kol böreğini görünce sevindiler. İddialı yarışmacıların iyi olduklarını düşündükleri ıspanaklı kol böreği tarifi nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir sizler için derledik. İşte en iyi Gelinim Mutfakta ıspanaklı kol böreği tarifi…

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Malzemeleri

-3 adet yufka

İç harcını hazırlamak için:

-2 bağ ıspanak

-1 adet soğan

-1 çay kaşığı tuz

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosunu hazırlamak için:

-3 yemek kaşığı yoğurt

-1 çay bardağı soda

-1 adet yumurta

1 çay bardağısıvı yağ

Üzeri için:

-1 adet yumurta sarısı

-1 yemek kaşığı haşhaş (isteğe bağlı olarak)

Gelinim Mutfakta ıspanaklı kol böreği tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

- Öncelikle iç harcını hazırlayarak ıspanaklı kol böreği tarifine başlayalım. İnce kıyılmış olan soğanı tavada güzelce soteleyiniz. Ardından yıkadığınız ve doğradığınız ıspanakları ilave ediniz.

-Ispanaklar pişince tuzunu da ilave edip ocaktan alabilirsiniz ve ardından soğumaya bırakın.

-Ispanaklı kol böreği için tüm sos malzemelerini bir kabın içinde karıştırınız. Yufkaları tezgahın üzerine serin hafif sos gezdirip iç harcını eşit biçimde yayın ve yufkaları rulo şeklinde sarmaya başlayınız.

-Yağladığınız bir yuvarlak fırın kabına rulo şeklindeki böreklerinizi aktarınız. Üzerine hazırladığınız sostan bolca gezdirin. Ardından fırça yardımıyla yumurta sarısı sürerek fırına hazırlayınız.

-190 derecede önceden ısıtılmış fırınınıza koyduğunuz ıspanaklı kol böreğini 25-30 dakika kadar tüm sosu içine çekip, üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra çıkarıp oda sıcaklığında biraz dinlendirin sonra dilimleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.

Gelinim Mutfakta ıspanaklı kol böreği tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Ispanaklı kol böreği ıspanaklı kol böreği tarifi malzemeleri
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.