Gelinim Mutfakta ekşili köfte tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta programında bu haftanın ilk yemeği ekşili köfte ile gelinler birbiri ile yarışacak. Türk mutfağının çok yapılan leziz tariflerinden biri ola ekşili köfte tarifi nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir derledik.

Gelinim Mutfakta Ekşili köfte tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kanal D ekranlarında yayınlanan ve Seda Sayan’ ın sunduğu yemek programında gelinler el lezzetlerini ekşili köfte ile oraya koymaya çalıştı. Sizler için evde kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz ekşili köfte tarifi ve püf noktalarını derledik.

Bu enfes yemeği ardındaki püf noktayı merak edenler için terbiyeli hazırladığımız ekşili köfte tarifimizin sırrı limon suyunu bol tutmak ve köfteyle sebzeleri eşit boyutlarda hazırlamaktadır.

Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

500 gramorta yağlı kıyma

1 adetsoğan

1/2 çay bardağıpirinç

1 çay kaşığıtuz

1 çay kaşığıkarabiber

1/2 çay kaşığıpul biber

1/2 su bardağıun

Diğer malzemeler için:

2 yemek kaşığıayçiçek yağı

1 adetpatates

1 adethavuç

1 dişsarımsak

1 yemek kaşığıdomates salçası

8 bardaksu

1 çay kaşığıkekik

1 çay kaşığıkarabiber

1,5 çay kaşığıtuz

Terbiyesi için:

1 adetyumurta sarısı

1 adetlimonun suyu

3 yemek kaşığıyoğurt

Gelinim Mutfakta Ekşili köfte tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Ekşili Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

-Köfteyi hazırlamak için kıyma, yıkanmış ve süzülmüş pirinç, rendeleyip suyunu sıktığınız soğan, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba alın.

-Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yoğurun. Köfte harcından parçalar alarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

-Yayvan bir kaba unu dökün ve köfteleri una bulayın.

-Kabuğunu soyduğunuz havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye ay çiçek yağını koyun ve ısındıktan sonra havuç, patates ve ince dilimlediğiniz sarımsağı ekleyerek kavurmaya başlayın.

-Sebzeler hafifçe kavrulup renk değiştirmeye başlayınca salçayı ekleyin ve 2-3 dakika daha orta-kısık ateşte kavurmaya devam edin.

-Üzerine suyu ekledikten sonra kısık ateşte kaynayana dek kapağı kapalı şekilde pişirin. Kaynadıktan sonra baharatlarını ekleyin ve karıştırın.

-Kaynamış olan sebzeli ve salçalı suya misket büyüklüğünde hazırladığınız köftelerinizi birer birer bırakın. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

-Bu sırada terbiyesi için; yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu bir kasede çırpın.

-Köfteler pişip şiştikten sonra sebzelerin de pişme kıvamını kontrol edin. İkisi de pişmişse, suyundan bir kepçe alarak terbiyeye karıştırın ve ılıştırın. Ardından tencereye yavaş yavaş ve karıştırarak terbiyeyi ekleyin.

-Yemeği kısık ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın, afiyet olsun.

Ekşili Köfte Tarifinin Servis Önerisi

-Üzerine ince kıyılmış taze maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

 

Gelinim Mutfakta ekşili köfte tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Ekşili köfte tarifi nasıl yapılır? malzemeleri neler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.