Gelinim Mutfakta Ekler tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Ekler tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir merak ediliyor. En iyi ekler tarifi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir sizler için araştırdık. İşte, Mutfakta Ekler tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir detaylar haberinizde.

Gelinim Mutfakta Ekler tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir vatandaşlar merak ediyor. Bugün Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın final günü için yetenekli dört gelinden ekler yapmaları istendi. Kanal D ekranlarında yayınlanan yemek yarışmasında yapılan bu enfes ekler tarifi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir sorusu soruldu. Gelinim Mutfakta Ekler tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir detaylar haberimizde.

Ekler Malzemeleri

Hamuru için:

-4 yumurta

-7 yemek kaşığı tereyağı

-1 tatlı kaşığı şeker

-1 çay kaşığı tuz

-1 su bardağı su

-1 paket vanilya

-1 su bardağından 1 parmak fazla un

Kreması için:

-4 bardak süt

-1 yumurta sarısı

-1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

-Yarım su bardağından 1 parmak fazla un

-4 yemek kaşığı nişasta

-2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı

-1 paket vanilya

-1 Türk kahvesi fincanı soğuk süt

-1 poşet krem şanti

Üzeri için:

-100 gr bitter çikolata

-100 gr sütlü çikolata

Gelinim Mutfakta Ekler tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Ekler Hazırlanışı

-Önce ekler hamurunu hazırlamak için genişçe bir tencereye vanilya, şeker, tuz koyup, karıştırınız. İçine su ve tereyağı eklenerek orta ateşte kaynatmaya başlayınız.

-Kaynar suyun içerisine unu sürekli karıştırarak ekleyiniz. Un bir süre sonra toparlanarak hamur halini aldığında 5 dakika daha ocakta pişiriniz. Daha hamuru sonra ocaktan alarak soğumaya bırakınız.

-Soğumuş olan hamurun içine yumurtaları teker teker ekleyiniz. Mikser ile yumurtaların iyice hamura karışmasını sağlayın.

-Un yapışkan bir kıvam aldığında hamur sıkma torbasına doldurup daha önceden hazırladığınız yağlı kağıt serili fırın tepsisine kısa şeritler halinde sıkın.

-Önceden 180 dereceye ayarlamış olduğunuz fırına tepsiyi koyup yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp ve soğumaya bırakınız.

-Eklerin iç kremasını hazırlamak için geniş bir sos tenceresine önce yumurta sarısı sonra sırası ile  şeker, un, nişasta ekleyip karıştırın. İçine süt de eklenerek ocağın altını yakınız ve karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirinız.

-Pişen ekler kremanızın altını kapatınız. Hala sıcakken içine tereyağı ve vanilya ekleyip her ikisi de eriyinceye kadar karıştırınız.

-Oda sıcaklığında ılımaya bıraktığınız krema soğuyunca, üzerine streç kapatılp buzdolabına birkaç saat dinlenmeye kaldırınız.

-Başka bir kap alıp içerisinde bir paket krem şanti ile süt ekleyerek, krem şanti kıvam alıncaya kadar çırpınız. Buzdolabında dinlenen kremanın içine hazırladığımız krem şantiyi de ekleyerek mikser yardımıyla tekrar çırpınız ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırınız.

-Soğutulan ekleri dikine iki parçaya kesin.

-Alt tarafta kalan parçaların her birine buzdolabından çıkarılan kremayı sıkıp üzerleri kalan parçaları ile kapatınız.

-Bitter ve sütlü çikolatalarınızı benmari usulü bir kapta eritin, içleri krema ile doldurulan eklerlerin üzerine dökünüz.

Gelinim Mutfakta Ekler tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Ekler Püf Noktaları

-  Lezzetli bir ekler hamuru hazırlamak için kullanılan tüm ürünlerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

-Hamurunuza yumurta eklerken hamurun soğuk olması önemlidir. Eğer hamur sıcak olursa yumurtalarınız katılaşabilir.

-Ekler hamuru hazırlanırken fırının kapağını hiç açmayın. 40 dakikalık pişirme süresinden sonra fırını kapattıktan sonra 20-25 dakika ekler hamurunu sıcak fırın içinde bekletirseniz, hamurlar tamamen kendini çeker ve daha iyi bir sonuç elde edeceksiniz.

-Ekler kremanızı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirirseniz, daha lezzetli ve kıvamlı bir krema olacaklar.

Gelinim Mutfakta Ekler tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta ekler tarifi nasıl yapılır? malzemeleri neler mini ekler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.