Gelinim Mutfakta Boşnak Mantısı tarifi yapılışı ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta Boşnak Mantısı tarifi yapılışı merak ediliyor. Enfes tadı ile mantıyı birde bu şekilde denemelisiniz. İşte, Gelinim Mutfakta Boşnak Mantısı tarifi yapılışı ve malzemeleri

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yarışmasında bugün Boşnakların en lezzetli tarıiflerinden biri olan Boşnak Mantısı tarifi yapıldı. Gelinlerin kıyasıya yarıştığı Gelinim Mutfakta Boşnak Mantısı tarifi yapılışı ve malzemelerini sizler için derledik.

Ribitsa olarakta bilinen Boşnak Mantısı yaklaşık olarak bir saatte hazırlayabileceğiniz enfes bir tariftir. İşte, Gelinim Mutfakta Boşnak Mantısı tarifi yapılışı ve malzemeleri…

Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Boşnak Mantısı Malzemeleri

Hamuru için

-1 kg un

-Tuz

-Aldığı kadar un

İç malzemesi;

-1 kg kıyma

-Tuz

-Karabiber

-1 adet soğan

-1 paket tereyağı

Gelinim Mutfakta Boşnak Mantısı tarifi yapılışı ve malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi Yapılışı

-Un, su, tuzu karıştırarak pürüzsüz bir hamur hazırlayınız. Daha sonra masanızın büyüklüğüne göre hamurdan 2 veya 3 beze çıkaranız.

-Bezeleri yuvarlayıp bir kenarda üzeri ıslak bir bezle örtülmüş olarak dinlenmeye bırakınız.

-Kıyma, soğan, tuz, karabiberi iyice harmanlayınız

-Önce dinlenmiş bezelerimizden birini serdiğimiz bir masa üzerinde oklava ile iyice açınız.

-Daha sonra üzerini sıvı yağ ile yağlayınız ve çekiştirerek el yardımı ile inceltebildiğiniz kadar inceltiniz.

-Kenarlarının iyice incelmesi çok önemlidir. En uç kısmına kıymalı harcınızı şerit misali koyunuz, hamurun sarkan kısımlarını katlayınız.

-Erittiğiniz tereyağı ile yağlayalım ve hamurumuzu kol böreği misali kıvırmaya başlayalım. Kıvırdıkça çekiştiriniz. Hamuru çeke çeke sarın ki incecik döküm döküm olabilsin.

-Sarma işlemi bittikten sonra yaklaşık 3 cm genişliğinde kesip tepsiye diziniz. Bütün bezelere aynı işlemi yapın ve pişiriniz.

-Fırından çıkınca üzerine yoğurtlu servis yapabilirsiniz.

Boşnak Mantısı püf noktası

-Açarken bol yağlanan bir hamurumuz var. Sıvı yağ veya mümkünse eritilmiş tereyağı ile ne kadar açarsanız o kadar lezzetli olacaktır.

-Aynı Kayseri mantısında olduğu gibi sarımsaklı yoğurt Boşnak mantısının da olmazsa olmazıdır.

Gelinim Mutfakta Boşnak Mantısı tarifi yapılışı ve malzemeleri ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Boşnak Mantısı tarifi yapılışı malzemeleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.