Gelinim Mutfakta Balaban Kebabı tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta Balaban Kebabı tarifi ile yine çok konuşulacak. Eskişehir’in enfes lezzetlerinden biri olan Balaban Kebabı et suyu ile ıslatılmış yumuşacık tırnak pideleri, çırpılmış yoğurt ve köfteleri ile yemeğe doyamayacağınız bir tarif.

Gelinim Mutfakta Balaban Kebabı tarifi yapımını derledik. Eskişehir’in bilindik lezzetlerinden Balaban Kebabı tarifi bugün Kanal D’nin sevilen yemek yarışması Gelinim Mutfakta’da yarışmacıları zorladı.

Sizler için yaklaşık 30 dakikada hazırlayabileceğiniz Balaban Kebabı tarifini derledik.  Gelinim Mutfakta Balaban Kebabı tarif yapımını merak edenler için 4 kişilik tarif haberimizde.

Balaban Kebabı Tarifi Malzemeleri

Köfte için:

-500 gram dana kıyma

-1 çay bardağı bayat ince çekilmiş ekmek içi

-1,5 çay kaşığı tuz

-1,5 çay kaşığı karabiber

-2 adet soğan

Domates sosu için:

-2  yemek kaşığı domates salçası

-Yarım yemek kaşığı tereyağı

-1 çay kaşığı toz şeker

-Yarım çay kaşığı tuz

-Yarım su bardağı su

Üzeri için:

-1 su bardağı çırpılmış yoğurt

-4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

-2 adet tırnak pide

-1 su bardağı et suyu

-2 adet biber

-1 adet domates

Gelinim Mutfakta Balaban Kebabı tarifi ve malzemeleri

Balaban Kebabı Tarifinin Püf Noktası

-Sinirleri alınmış olan ve terbiye edilerek dinlendirilmiş etiniz bu tarifin en lezzetli halini elde etmeniz için gereken püf noktasıdır. Bu şekilde hazırlanmış olan et daha lezzetli olacaktır.

Balaban Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

-Derin bir kase de kıyma, bayat ekmek kırıntıları ve ince doğranmış kuru soğanlarınizi, tuz ve karabiber ile iyice yoğurmaya başlayınız.

-Ardından kıvam alan köfte harcınızı ceviz büyüklüğünde yassı yuvarlak köfteler hazırlayıp, kızgın döküm tavada kızartınız.

-Daha sonra biber ve domateslerinizi de köfteleri pişirdiğiniz tavada dışı közlenmiş görüntü alıncaya kadar pişiriniz.

-Üstüne dökeceğimiz domates sosu için, tereyağını bir tavada eritiniz. İçine salça, toz şeker ve tuzu ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurunuz. Suyu üzerine ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alınız.

-Küp doğranmış tırnak pideleri servis edeceğiniz tabağa koyunuz.

-Üzerine önceden ısıtılmış et suyunu gezdiriniz.

-Daha sonra çırpılan yoğurdu ve ardından domates sosunu pidelerin üzerine dökünüz.

-Köfteleri üzerine yerleştirip biber ve domatesleri de tabağa ekledikten sonra kızmış tereyağını tüm köftelerin üzerine gezdirerek servis ediniz.

Gelinim Mutfakta Balaban Kebabı tarifi ve malzemeleri ile ilgili etiketler Gelinim Mutfaka Balaban Kebabı tarifi nasıl yapılır? yapımı malzemeleri nelerdir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.