Gelecek Partisi'nde şok istifalar

Gelecek Partisi Sakarya İl teşkilatı topluca istifa etti. Partinin Sakarya il başkanı, yönetim kurulu üyeleri ile bir açıklama yaparak, istifa haberini duyurdu. İl Başkanı Ender Serbes, "Biat kültüründen gelen ilkesizlerin baskı ve zorlamalarına maruz kaldık. Bizden çalışan/üreten bir teşkilat değil, biat eden bir teşkilat olmamız istendi" ifadelerini kullandı. Açıklamada Ahmet Davutoğlu için de ağır ithamlarda bulunuldu.

23 Ocak’tan bu yana faaliyet gösteren Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes ve yönetim kurulu üyeleri görevlerinden topluca istifa etti. Gelecek Partisi'nde şok etkisi yaratan istifadan sonra bir de basın açıklaması yayınlandı. Açıklamada şu ifadeler kullandı:

"Bizler Gelecek Partisi’nin programını ve tüzüğünü okuduk, onun siyasetini yaptık. Adil olduk, samimi olduk, şeffaf olduk. Ülkemizin geleceği olacağımızı zannederek, sorunlara çözüm sunacak siyaseti ortaya koymak için gece gündüz canla başla çalıştık.

Sakarya’da teşkilatlanmanın maddi-manevi yükünü çektik. Ancak biat kültüründen gelen ilkesizlerin baskı ve zorlamalarına maruz kaldık. Bizden çalışan/üreten bir teşkilat değil, biat eden bir teşkilat olmamız istendi. Kabul etmedik, direndik.

'AHMET DAVUTOĞLU İSTEDİĞİ KADAR DEM VURSUN'

Bizler, Türkiye’nin ilkesiz siyasetçilerine karşı bir duruş sergilemek, alternatif olabilmek için bu yola çıktık. İlkesiz siyasetçilerin siyasi hedeflerine hizmet etmek için değil.

Sayın Genel Başkan Ahmet Davutoğlu istediği kadar hukukun üstünlüğüne, adam kayırmacılığı yapılmayacağından, ileri demokrasiden dem vursun. İştir kişinin ayinesi, lafa bakılmaz. Şunu gördük ki haksızlığı kendisine yakın olanlar yaptığında adil değil, taraf olmaktadır.

Türkiye’de zaten adam kayıran, adaleti hiçe sayan, halkı yanıltan partiler var. Bunlardan bir tane daha sıfırdan inşa etmenin vatana, millete zaman ve enerji kaybettirmenin bir anlamı olmadığına inandığımızdan Sakarya teşkilatı olarak bizler görevlerimizden ve partiden istifa ediyoruz."

Gelecek Partisi'nde şok istifalar

Gelecek Partisi'nde şok istifalar ile ilgili etiketler Gelecek Partisi istifa Ahmet Davutoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.