Geleceğin teknolojilerini üreten gençler TEKNOFEST Karadeniz'de bir araya geldi!

TEKNOFEST Karadeniz'e giden SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, milli teknoloji projeleri üreten gençlerle konuştu...

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 101 paydaşı ve sponsorları dahil 130 katılımcı firmanın yer aldığı dev bir organizasyonla 5. yılını kutladı. 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında 6 gün boyunca süren ve 900 bin kişinin ziyaret ettiği TEKNOFEST, teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, sahne gösterileri, konserler ve etkinliklerle dolu programıyla ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

Tamamı yerli üretim olan Milli Kanatlar'ın gösteri uçuşları, AKINCI Taaruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Bayraktar TB2, Hürkuş, Atak Helikopteri, Gökbey Helikopteri, Aksungur ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları ile Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın muhteşem akrobasi uçuşları festival heyecanını doruklara taşıdı.

Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenen festivalde, bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için festival kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları düzenlendi. TEKNOFEST teknoloji yarışmaları 5'inci yılında da hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak için mücadele eden gençlerin başarılı ve öz güvenli projelerine sahne oldu.

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, TEKNOFEST Karadeniz’de geleceğin teknolojilerini üreten gençler ile bir araya geldi. Bozkurt’un mikrofonuna konuşan Eskişehir Sosyal Bilimler Lisesi’nden yarışmaya katılan gençler ‘Teknotram’ projesi ile depolanabilir enerji sayesinde tramvaydaki elektrik hatlarındaki maliyeti ve görüntü kirliliğini azaltmayı hedefliyor.

Mardin Midyat Bilim ve Sanat Merkezi’nden yarışmaya katılan diğer grup, trafik kazalarının önüne geçilmesi için emniyet kemerinin kullanımına dikkat çekerken, geliştirdikleri sensörlü emniyet kemeri sayesinde kişinin baş ve gövde uzunluğu, ağırlığını ve bacak uzunluğu ile vücut kitle endeksinin belirlenerek emniyet kemerinin koltuğun arkasından geçirilmesini önlüyor.

KKTC’den gelen İlke Takımı, yerli ürünler geliştirerek tasarladığı arabayla liseler arası düzenlenen yarışmada birinci oldu. Yarışmada 1. gelen aracı tasarlayan gençler, araçta kullanılan batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj, 1 saat giden batarya, araç kontrol sistemi ve elektronik diferansiyeli yerli malzemelerle yaptı.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Geleceğin teknolojilerini üreten gençler TEKNOFEST Karadeniz'de bir araya geldi! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt teknofest karadeniz gençler proje Milli Teknoloji Hamlesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.