"Gel kuçu kuçu" ağır tahrik sayıldı

Kayseri'den görülen cinayet davasında emsal olacak bir karara imza atıldı. Mahkeme eski ortağını öldüren katil zanlısına ilk olarak müebbet hapis cezası verdi. Ardından da ağır tahrik indirimi yapılarak cezası 15 yıla indirildi. Maktulün ağır tahrik sayılan eylemi ise sanığa "Gel kuçu kuçu" demesi idi...

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde gürülen duruşmaya, alacak verecek meselesi nedeniyle, Emin Erciyes'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık V.K. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tutuksuz sanık M.L. ise duruşmaya katılmazken Erciyes'in eşi Niğmet Erciyes ile 5 aylık çocuğu, babası Halik Erciyes ve taraf avukatları salondaydı.

Duruşmada sanık V.K'nin Erciyes'i yaraladıktan sonra 112 Acil Servis'i aradığını içeren ses kaydı dinletildi.

Sanık V.K. mütalaaya karşı yaptığı savunmada, eylemi öldürme kastıyla yapmadığını ileri sürdü. 

"Gel kuçu kuçu" ağır tahrik sayıldı

Kendini korumak için eline bıçak aldığını savunan V.K. "Beni öldürmekle tehdit edince korktum ve elimdeki bıçakla onu yaralamak istedim. Öldürme kastım olsaydı maktul yere yığılır yığılmaz 112'yi aramazdım. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

V.K'nin avukatı Sebahattin Aslan ise maktul Erciyes'in olay sırasında sanık V.K'ye yönelik küfür ve hakaret dolu sözler kullandığı ve "Gel kuçu kuçu" diyerek tahrik ettiğini belirtti.

"Gel kuçu kuçu" ağır tahrik sayıldı - Resim : 2

V.K'nin eylemi "tahrik altında" işlediğini savunan avukat Aslan, mahkeme heyetinden tahrik nedeniyle verilecek cezada indirim istedi.

Mahkeme heyeti ilk olarak V.K'yi "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı, daha sonra da sanığın cinayeti tahrik altında işlediği ve duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 15 yıla düşürdü

Tutuksuz sanık M.L"ye ise "yaralama" suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

Kayseri'de 7 Temmuz 2020'de Kocasinan ilçesi Hocaahmet Yesevi Mahallesi'nde Emin Erciyes ile V.K. arasında alacak verecek meselesi nedeniyle yaşanan kavgada Erciyes aldığı bıçak darbesi sonucunda vefat etmişti. Cinayetle ilgili olarak V.K. tutuklanmıştı.

"Gel kuçu kuçu" ağır tahrik sayıldı ile ilgili etiketler Kayseri cinayet Müebbet hapis
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.