‘GEÇMİŞE BAK, AKLINI BAŞINA AL!’

SuperHaber Programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, yeni NAVTEX ilanıyla beraber Oruç Reis gemisinin demir almasının ardından Doğu Akdeniz’deki gerilimde gelinen noktayı, SuperHaber YouTube kanalında değerlendirdi…

Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin gayrimeşru anlaşmaya Ankara en sert şekilde tepki verirken, Türkiye yeni bir NAVTEX ilan etti. 

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, NAVTEX ilan edilmesi sonrası demir alarak yola çıktı. Oruç Reis gemisine, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait savaş gemileri ile birlikte havadan da SİHA'lar eşlik ediyor. 

Yunanistan’da büyük panik yaratan bu hamle sonrasında Yunan ordusunda izinler iptal edilirken, hükümet AB’yi yardıma çağırdı. 

“YUNANİSTAN BİRİLERİNİN GAZIYLA HAREKET EDİYOR” 

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtlayan Mete Yarar, Türkiye’nin, Almanya’nın devreye girmesiyle müzakereye bir şans vermek adına Oruç Reis’in faaliyetlerine ara verdiğini belirtirken, “Yunan tarafı iyi niyetli davranmak yerine bu süreci Mısır ile anlaşma imzalamak için kullandı. Böyle anlaşmaları, sıradan anlaşmalar olarak nitelendirmemek gerekiyor. Ülkeler yaşanacak olan süreçlerde haklı nedenler oluşturabilecekleri dokümanlar hazırlarlar. İşte bu konvansiyonel durumun doküman hazırlama safhası” ifadelerini kullandı. 

Yunanistan ve Mısır’ın, ana karaya bu kadar yakın bir bölgede ateşle oynayabilecek bir gücü olmadığını belirten Mete Yarar, “Provokasyonlar olabilir. Ben Yunanlı yetkililerin kendi tablolarını çok net gördüklerini düşünüyorum. Bu nedenle arkalarına Fransa’yı, Mısır’ı almaya çalışıyorlar. Yunanistan başkasının gazıyla buraya geliyor. Geçmişe baksın; geçmişte o gazla Türkiye’yi işgale kalkıştığında nasıl tek başına kaldığını, 1974’te Kıbrıs’ta o gazla başına nelerin geldiğini hatırlasın! Türkiye’nin insanları, vatanı-milleti için her şeyi yapacak aynı insanlar. Geçmişe bakan duracağı yeri bilir. Durmayana da yapacak çok fazla bir şey yok!” diye konuştu. Mete Yarar’ın açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında… 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 




‘GEÇMİŞE BAK, AKLINI BAŞINA AL!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Barış Özkan navtex oruç reis

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.