Gece Tırnak kesilir mi? Günah mı? Tırnak hangi gün kesilmeli?

Gece Tırnak Kesilir mi? Tırnak kesmek abdest bozar mı merak ediliyor. Tırnak kesmenin belli vakitleri var mı araştıran vatandaşlar ayrıca abdest bozup bozmadığını da öğrenmek istiyor. İşte detaylar..

Gece Tırnak kesilir mi? Tırnak kesmek abdest bozar mı? Uzayan tırnağın kesilmesi her şeyden önce sünnettir. Ancak bunun belli vakitleri var mıdır? Tırnak kesmek için en hayırlı gün ve zaman hangisidir? İşte yanıtı..

GECE TIRNAK KESİLİR Mİ?

Tırnak kesmek sadece, hac veya umre ihramı süresince yasaktır. Bunun dışında her zaman kesilebilir. Halk arasında bazı gün ve zamanlarda, meselâ "geceleyin tırnak kesilmez" şeklinde yanlış bir inanç vardır. Elektriğin olmadığı zamanlarda, kesilen tırnağın nereye sıçradığının görülemediği düşüncesinden kaynaklanan bu kanaat, böyle durumlar için geçerli olabilir. Fakat bugün, elektriğin aydınlattığı ortamlarda gece tırnak kesmenin hiç bir sakıncası yoktur.

Cuma günü tırnak kesmek sünnettir

Tırnak gece veya gündüz her zaman kesilebilir. Haftanın her günü kesilebilir. Cuma günü kesmek daha iyi olur.

Uzun tırnak rızkı daraltır

Tırnağı uzun olanın rızkı meşakkat ve sıkıntı ile hâsıl olur. Cuma namazı için gusletmek, güzel koku sürünmek, yeni, temiz giyinmek, saç, tırnak kesmek sünnettir. Tırnakları cuma namazından önce veya sonra kesmek sünnettir. Namazdan sonra kesmek efdaldır. (Dürr-ül-muhtar)

Gece vakti tırnak kesmek günah mı?

Tırnak kesmek için en hayırlı gün Cuma günüdür.

Hadis-i şerifte, "Cuma günü tırnak kesmek şifaya sebeptir." buyuruldu. (E.Şeyh) Aişe Validemizden nakledildiğine göre, Resûllullah Efendimiz:"Kim cuma günü tırnaklarını keserse, Allah onun öbür cumaya kadar ve üç gün daha fazla belâlardan korur." [Kadihân (Hindiyye kenarında) NI/411; Hindiyye V/358 Benzer hadisler için bk. el-Hindî, Kenzu'I-ummâl VI/656 659]

Başka bir hadis-i şerifte, Peygamber Efendimizin (s.a.s) cuma günü namaza gitmeden önce, tırnaklarını keserdi. Perşembe günü de tırnak kesmek caizdir.

Kesilen tırnaklar ne yapılmalı?

Kesilen tırnakları gelişigüzel ortalığa bırakmak doğru bir davranış değildir. Uygun bir şekilde ortadan kaldırılmalı ve yok edilmelidir. En doğru hareket ise kesilen tırnakları toprağa gömmek olur.

Gece Tırnak kesilir mi? Günah mı? Tırnak hangi gün kesilmeli? ile ilgili etiketler sağlık gece tırnak kesilir mi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.