Gece spor yapılır mı? Yatmadan önce gece spor yapmak zararlı mı? Uzmanlar ne diyor?

Gece yapılan sporun vücuda daha iyi etki edeceği iddiası gün geçtikçe güçleniyor. Özellikle yatmadan önce spor yapılması doğru mu sorusuna yanıt arayanlar, akşam sporu veya yatmadan önce yapılan egzersiz hareketlerinin zararlı olabileceği endişesini taşıyor. peki yatmadan önce spor yapmak zararlı mı?

Gece spor yapılır mı? Yatmadan önce gece spor yapmak zararlı mı? Yatmadan önce spor yapmak zararlı mı? Akşam yatmadan önce yapılan egzersizlerin, özellikle gün içinde yaşanan yorgunluklar sonrası son bir kez vücudu germeye yaradığını ve bu sayede de daha iyi bir uyku çekileceği söyleniyor. Uzmanların da gece spor yapılır mı sorusuna verdikleri cevap, yatmadan önce yapılan sporun vücudu daha dinç ve dirençli tuttuğu yönünde. Peki gece spor yapılır mı?

Yatmadan önce spor yapmanın zayıflattığı yönünde haberler olsa da gece iştahımızın daha bir açıldığını fark etmeyenimiz yoktur. Bu iştah saatlerinde ise çok yediğimizi ve spor yapmadığmız takdirde kilo belası ile karşı karşıya kalacağımızı da. İşte gece yapılan sporun da bu kilolar karşısında çok hızlı bir metabolizmayı sağladığı düşünülüyor.

Özellikle aynı pozisyonda günü geçiren kimseler için gece yapılacak olan spor eklemlerini güzelce açıp rahatlatacak ve daha iyi bir uyku çekmelerini sağlayacaktır. Biyolojik olarak ise kalp ve akciğerin gece daha iyi çalıştığı gözlemlenmiş ve sporun da özellikle bu organlara gece saatlerinde iyi geleceği fikri ortaya atılmıştır. Bunu deneyen insanlarda gündüze göre oldukça fark ettiğini de belirtirler.

Egzersizlerinizi yatmadan 4 saat önce tamamlayın. - Yatsan Blog

 Hepimiz spor yaparken bazı kritik seçimlerle spor alışkanlığımızı değiştiririz. Bunu yapmamızdaki amaç yaptığımız spora yeni bir tat getirmekle beraber o sporun etkisini daha çok arttırmaktır. Özellikle son dönemlerde ise gün ışığının aldığı açıya göre yapılan sporun oldukça büyük etkisinin olduğu gözlemlendi. Sabah ve akşam yapılan sporlar vücut üzerinde normalde gözlemlenemeyen birçok şeyi de açığa çıkarmış durumda. Uzmanlar ise özellikle gece yapılan sporun vücuda daha yararlı olduğunu söylemekteler. Kısaca zararlı değil, daha yararlı. Gece spor yapılır mı derseniz, kesinlikle gece spor yapılır.

Gece spor yapılır mı? Yatmadan önce gece spor yapmak zararlı mı? Uzmanlar ne diyor? ile ilgili etiketler Süper Lig gece spor yapılır mı yatmadan önce spor yapmak zararlı mı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.