Gece gelen dehşet: Ev ev gezip insan avladılar: 36 ölü!

Dünyanın, pek kimsenin umursamadığı yaralarından biri olan Afrika, kanamaya devam ediyor. Sahel Bölgesi'nde yaşanan terör olayları, Nijerya'yı da içine almak üzere. Nijerya’nın Plateau eyaletinde etnik çatışmaların yaşandığı bir bölgede düzenlenen silahlı saldırıda 36 sivil katledildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, birkaç ay önce Operation Barkhane'nin son bulduğunu ifade ederek, tıpkı ABD'nin Afganistan'a yaptığı gibi, bir anda askerlerini Afrika'dan çekme kararı almıştı.

Afrika, kaosun pençesine giderek daha fazla düşmeye devam ediyor. 

Nijerya’nın Plateau eyaletinde yer alan Jos kenti yakınlarında bulunan Yelwa Zangam’da dün gece düzenlenen silahlı saldırıda 36 sivilin katledildiği bildirildi.

El-Kaide, DAEŞ gibi terör örgütlerinin Fransa'nın çekilmesini açıklamasının ardından saldırılarını yoğunlaştırdığı biliniyor. Bölgede ayrıca, etnik terör örgütleri ve Afrikalıların deyişiyle 'Kanun kaçakları' terör estirmeye devam ediyor.

KÖPRÜYÜ YIKIP EV EV GEZEREK İNSAN AVLADILAR

Giderek yoğunlaşan çatışmaların yaşandığı bölgede, saldırganların ev ev gezdiği ve bölgeye giden bir köprüyü yıkarak, çok sayıda evi ise ateşe verdiği aktarıldı. Saldırganların köprüyü yıkması nedeni ile güvenlik güçlerinin bölgeye ulaşmakta zorlandığı ifade edildi.

Plateau Eyalet Valisi Simon Lalong yaptığı açıklamada, düzenlenen saldırıyı "Barbarca bir eylem" olarak nitelendirerek, güvenlik güçlerinin 10 şüpheliyi tutukladığını ve diğer şüphelilerin ise peşinde olduğunu belirtti.

24 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Lalong ayrıca, bölgede daha fazla can ve mal kaybını önlemek için bölgede 24 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Jos kentinde sık sık Kuzey Nijerya'nın tamamına hakim olan Hausa-Fulani grubu ile çok daha küçük yerel etnik gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

14 Ağustos'ta ise aynı bölgede düzenlenen saldırıda 22 kişi öldürülmüştü.

Gece gelen dehşet: Ev ev gezip insan avladılar: 36 ölü! ile ilgili etiketler Afrika Nijerya Saldırı Fransa plateau silahlı sahel macron barkhane
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.